Hallahem – Striden i skogen av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Bild

“Staden under berget är det inte sig likt längre då folket splittras när en ny rådman ska väljas. Samtidigt hotas vitterfolket av onda krafter från flera håll. När den uråldriga ondskan i skogen som hotar både vittror och människor samtidigt som vakarna kommer allt närmare att finna den underjordiska staden Hallahem. Torun, Tilda och deras vänner försöker tillsammans med skogens goda krafter bekämpa fienderna.
 
Den avgörande striden kommer allt närmare. Kommer vitterfolket någonsin att få leva i fred? Kan vänskap och kärlek vinna över hat och hämndlystnad och räcker skogens goda krafter att stoppa ondskan?”

​”Hallahem: Striden i skogen” är en berättelse som fångar upp och trollbinder sina läsare i en så trovärdig berättelse att det blir en självklart att det finns naturväsen och annat övernaturligt ute i våra skogar, vi behöver bara öppna våra sinnen för att se dom.
 
Hallahem trilogin är det bästa böcker som jag tagit del av under 2017 som jag varmt rekommenderar att läsas av unga och äldre som tycker om att ta del av berättelser om olika naturväsen i en spännande och äventyrsfylld balans mellan de vardagliga och övernaturliga. Böckerna passar perfekt som högläsningsböcker från åk 3 och upp.

Här har jag tidigare recenserat Staden under berget  Del 1 och Sveket vid sjön. Del 2.

Bild

 

 
 
 


 
Serietitel: Hallahem
 
Författare: Susanne Trydal & Danile Åhlin
 
Bokförlag: Hoi förlag
 
Målgrupp: 9-12 år
 
Kategori: Fantasy reality, troll, väsen, vitror, kampen mellan gott och ont, högläsning, lyssna på bok, boktema, naturväsen, tema nordiska natur- och sagoväsen
 
ISBN: 9789176970294
 
Köp boken på: HoiAdlibrisBokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar