Stoppa Greven! En tidsresa på liv och död av Dan och Lotta Höjer

Stoppa Greven är en tidsresa
på liv och död!
Stoppa Greven är en riktigt historiskt spännande bladvändare för bokslukare i 9-12 års åldern. Den håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, vänskap, historia och tidsresor.
“~ Genom ett tidshål lyckas Hampus från år 2013 få kontakt med Emma från år 1913. De bor båda i Sundbyberg i samma hus men i olika tider och under helt olika förhållanden. 1913 är Sundbyberg fattigt och smutsigt och Emma har ett slitsamt jobb som servitris och ingen möjlighet att gå i skolan. Emma har en dagbok som Hampus hittar och till en början kan de bara skriva till varandra. Efter ett tag förstår de att det inte bara är dagboken som kan flyttas i tiden, utan även människor. Hampus och Emma kan nu mötas i varandras tider men det ställer också till problem då de tillsammans får kämpa mot en maktgalen greve från år 1713 som vill strida med vapen från år 2013.”
Den här boken är verkligen en spännande läsupplevelse som håller en som läsare på helspänn från första till sista sidan.
Jag gillar de flesta böcker som har med tidsresor att göra och denna bok är inte ett undantag.

Jag gillar hur författarna har fångat upp de historiska skillnaden och orättvisor som skett genom århundraden i Sverige.
De är helt klart en av de bästa historiska äventyrsboken jag läst på länge.

Här har jag gjort en tillhörande boktrailer till boken.

Boken skulle även passa bra att högläsas om man läser om förr i tiden i Sverige för åldrarna 9-12 år. Då den både innehåller historisk fakta som spänning.

Här har jag läst den fristående fortsättningen “Gruvans hemlighet” som jag recenserat här.


Serietitel: Hampus
Författare: Dan och Lotta Höjer
Illustratör: Maria Sundberg
Bokförlag: Bokförlaget Opal
Målgrupp: 9-12 år
Kategori: Äventyr, tidsresa, tidshål, Sundbyberg, 1713, 2013, greve, förr i tiden, historia, högläsningsbok
ISBN:9789172997592
Köp boken på: Opal, Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar