Snövit och de sju trollen av Wiley Blevins

Bild
Snövit och de sju trollen är en ny variation på en klassisk saga, som är mer smårolig en skrämmande och har en en härlig twist på slutet. Denna bok ingår i den fristående serien Lilla Skräckbiblioteket. I ett tidigare inlägg skrivit om de andra fristående böckerna i bokserien Lilla skräckbiblioteket.

Bild

Även i denna snövits berättelse så har den elaka styvmodern förgiftat Snövit med ett förgiftat äpple och även här så kan hon endast vakna av kärlekens  kyss från en prins. Men denna gång  får de sju trollen, Stinker, Stånker, Rusker, Läsker, Äckel, Päckel och Nisse veta vad drottningen har gjort och letar reda på Snövit, men de kommer inte för att rädda henne. 

Bild

Troll är ju lömska som alla vet, så det skickar bud över hela landet och säger att en prins som kommer med den finaste gåvan kan väcka henne ur sömnen, De tänker inte alls berätta för prinsarna hur det egentligen skulle kunna väcka Snövit. De tänker behålla alla rikedomar som prinsarna kommer med. Det vi vi ju alla hur giriga troll kan vara. Kommer trollen få igenom sin onda plan och kommer Snöviten någonsin att vakna i denna berättelse? ​​

Bild

Lilla skräckbiblioteket är gäng klassiska sagor, skrivna på ett ny små skrämmande twist. De är en lättläst bokserie, men det kan förekomma några svåra ord och ett språk som ställer lite högre krav på ordförrådet och grammatiken.  Som till alla Hegas böcker ingår det även en arbetsmaterial.  

Författare: Wiley Blevins
Illustratör: Steve Cox
Bokförlag: Hegas bokförlag
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Klassisk saga, spökhistoria, snövit, troll
ISBN: 9789175435381
Köp boken på: Hegas, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar