Zombiefeber av Kristina Ohlsson

Bild

Det börjar med getingarna…
​En mystisk feber sprider sig i Edsala.
Något hemskt är på väg att hända…
Det finns bara en plats där de är säkra, där inga levande
Eller döda kan nå dem eller kan det det?

Herbert såg hur främlingen fick anstränga sig när han lyfte upp sina väskor. De verkade vara hur tunga som helst. Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan.
Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan.
Herbert bor tillsammans med sin gamla farfar. I Eldsala är det en ovanligt varm och getingrik sommar. Men i den nerlagda kvarnen, där Herbert och hans bästa vän Sally brukar gömma sig, verkar det vara getingfritt. I sammanband när en mystisk främling kommer till pensionatet som farfarn driver börjar folk bli sjuka i en oförklarlig feber med röda ögon. Finns det något samband med getingarna? Och vilka är det som rör sig därute i natten?
Den andra boken heter Varulvens hemlighet och den tredje och sista boken heter Mumiens gåta.
Bild


Boktitel: Zombiefeber del 1
Serietitel: Monstertrilogin
Författare: Kristina Ohlsson
Målgrupp: 9-12 år
Kategorier: Spänning, mystik, sommar, getingar, zombier
ISBN: 9789187707520
Köp boken på Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar