Varulvens hemlighet av Kristina Ohlsson

Bild

Knappt har Herbert och hans vän Sally lyckats få bort zombiefebern från Eldsala, så händer det andra grejer. Skogen i Eldsala brinner, om och om igen, och det verkar som att någon tänder på med flit. Samtidigt hör Herbert ylanden och ser hundliknande varelser skymta mellan träden. Återigen är vännerna indragna i ett mysterium, där Eldsala måste räddas. Varulvens hemlighet är andra delen om vännerna Herbert och Sally och tar vid nästan precis efter första boken, Zombiefeber.

”Återigen brinner skogen i Edsala och när brandmännen väl har släckt elden så tänds skogen på nästa dag igen. Det värsta är att elden tänds med mening. Man vet inte vem som har gjort det. Fast det är inte det största problemet… På olika platser i Eldsala så finns det stora vargar (som är ovanligt stora) med gröna ögon. De senaste dagarna har djur hittats döda och människor som försvinner. Frågan är om de stora vargarna är vargar.? Herbert och Sally har ett stort mysterium att lösa. Vem bränner ner skogen och ser verkligen vargar ut som de som finns i Eldsala?”

Även om det centrala temat är att söka svar på gåtan om vargarna, finns det även en handling som handlar om Herbert och hans sökande efter trygghet och en egen identitet. Nyckeln till detta är den nyfunna brodern, vars närvaro tycks hotad och därmed påverkar Herbert på ett negativt sätt. Den ständiga oron för farfadern finns också ständigt närvarande.

Det här är andra boken i Monstertrilogin och tidigare har jag läst och recenserat första boken Zombiefeber.
Bild


Boktitel: Varulvens hemlighet del 2
Trilogi: Monstertrilogin
Författare: Kristina Ohlsson
Målgrupp: 9-12 år
Kategorier: Äventyr, spänning, fantasy reality, förvandling, Kapitelbok, mystik, varulvar, skogsbrand, nordisk folktro, skrämmande
ISBN: 9789188279477
Lyssna på boken genom bok appen: Storytel.
Köp boken på: Adlibris, Bokus
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar