Enhörningen Aurora av Hedvig Häggman Sund

” I en förtrollad skog bor nio åriga enhörningen Aurora tillsammans med sina vänner. En dag bestämmer de sig för att ha en tävling för att se vem som skjuter finast magistråle med sitt enhörningshorn. De skjuter färgsprakande strålar med mönster av stjärnor, blommor och kakor. När det är Auroras tur tar hon i allra nere från hovarna och skjuter hon iväg massor med såpbubblor från sitt enhörningshorn och vännerna beslutar tillsammans att det är Aurora som vinner tävlingen. Men hennes kompis Sylvia blir avundsjuk, och bestämmer sig för att hämnas. Nästa dag säger Sylvia att Aurora förtrollat hennes magi stråle så att hon skulle förlora. Auroras vänner vänder sig emot henne och anklagar henne för att ha fuskat. Förtvivlad och ledsen rymmer hon in i den djupa skogen, och där träffar hon en klok och gammal grip som är beredd att hjälpa till.”

Här har jag skapat en tillhörande boktrailer till boken.

Serieformatet gör berättelsen tillgänglig för alla, eftersom det erbjuder fler ingångar och passar elevernas olika behov på olika sätt. Böcker i serie är perfekt för barn och ungdomar som kämpar med läsningen. De kommer snabbt in i nästa bok med samma karaktärer, miljö och språk. Detta i sin tur skapar ett bra flyt i läsningen.
Bilderna i serierutorna stödjer texten och underlättar barnens ordförståelse. Detta skapar en hunger efter att läsa mer!
I ett tidigare inlägg har jag skrivit ett längre hur man kan öka läslusten med hjälp av serier. Där finner ni även delar av andra recensioner av tecknade serier som jag läst.

Författare & illustratör: Hedvig Häggman Sund
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Serie, tecknad serie, enhörning, vänskap, fusk, magi, lögner, oskyldigt anklagad, avundsjuka, förlåtelse
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129703375 
Köp boken på: Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar