Lyktgubben, skogsfrun och andra väsen av Tor & Jan Jäger

Vår natur är fylld av fantastiska väsen. I de djupa skogarna, brusande älvarna, inne i bergen och långt under jorden gömmer sig fantastiska väsen.
Människor i alla tider har fascinerats av olika väsen och varelser och i den underbara fakta boken ”Lyktgubben, skogsfrun och andra väsen” får vi ta del av våra vanligaste väsen som gårdstomten, näcken och skogsfrun, men vi får även ta del av historier om gastar, gengångare och strandvaskare.

Bild

Här får läsarna ta del av allahanda information och berättelser om den undersköna skogsfrun, tätt följd av det frustande vildsvinet Gloson. Vi får bekanta oss med Näcken, Bortbytingen, Lyktgubben, Gasten, Maran, vättar, svartalver, drakar, Lindormen, Strandvaskaren, Horn-Per, självaste Tomten och väldigt många fler mer eller mindre kända naturkrafter.

Boktitel: Lyktgubben, skogsfrun och andra väsen

Författare och Illustratör: Tor & Jan Jäger

Målgrupp: 9-12 år

Kategori: Faktabok, mytologi, folktro, väsen, varelser

Bokförlag: Berghs förlag

ISBN: 9789150219418

Köp boken på Adlibris, Berghs förlag, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...