Novali hjärta Sara av Yvette Lissman

Bild

Novali ? Sara är en högst dagsaktuelle och viktig bok som handlar om den där riktigt första pirriga och nervösa kärleken som får Novalis mage fylld med fjärilar så fort hon ser Sara med sitt vackra svarta och krulliga hår och när Sara ler lyser hennes tänder som solen, då blir Novali jätteglad och pirrig i hela kroppen. Novali är nämligen kär i Sara men det vågar hon inte berätta för någon.
Novali undrar om man kan vara kär i en tjej när man själv är tjej? Hon vet att som vuxen kan man vara kär i en tjej om man är tjej eller en kille kär i en kille, men hur är det när man är barn?
Det måste väl vara samma sak då, för kärlek är väl kärlek liksom!
Denna berättelse om längtan efter kärlek skulle lika gärna kunna utspela sig i verkligheten på vilken skola som helst runt om i världen.

”Novali har nyligen börjat i ettan där allt är nytt, spännande och lite pirrigt, men samtidigt roligt.
I hennes parallellklass går Sara och hennes vän Smilla och ibland när deras fritidsgrupp kommer över på eftermiddagen till Novalis fritids blir Novali jätteglad och pirrig i hela kroppen men inte riktigt på samma sätt som när hon hade varit pirrig inför att klara mera saker själv i skolan, utan på annat sätt. Det är svårt att förklara tycker Novali men det känns ändå både härligt, mysigt och lite skrämmande på samma gång när hon får vara så nära Sara.
En dag får Novali chansen att berätta vad hon känner för Sara, men kommer hon våga?”

Parallellt med Saras känslor får man ta del av skolans vardagliga händelser och tankar och funderingar som förstaklassare kan känna igen sig i.

Här har jag skapat en boktrailer till boken❣️

I ett tidigare inlägg har jag delat med mig av olika bokaffischer med böcker som handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller att vara könsöverskridande och regnbågsfamiljer. Det kan även vara böcker som handlar om barn och ungdomar som kämpade med min sin könsidentitet.

Illustratör: Katarina Vintrafors
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Samkönad kärlek, kärlek, HBTQ, leka, skola, börja läsa själv, högläsning, boktrailer
Bokförlag: Vaktel förlag
Köp boken på: Adlibris, Bokus, Vaktel förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar