Tidsväktarna – Häxan och liljan av Leif Jacobsen & Mats Lerneby

Bild

En tidsresa på liv & död!

“Tidsväktarna – Häxan och liljan” är en riktigt spännande historiskt äventyr som är en otroligt bra bladvändare med högt tempo för bokslukare i 12-15 års åldern. Berättelsen håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor. 

Här får vi ta del av om när syskonen Max och Marie söker efter den försvunna barnflickan Amanda. De upptäcker att de kan resa i tiden och hamnar i 1500-talets Florens. Snabbt inser de att tidsresan bara är början på någonting större som de inte riktigt förstår. I 1500-talets Florens upptäcker nya problem, vem ska man kunna lita på, vem är vän och vem är fiende? Det blir dramatiska tidsvändningar för att de ska kunna möta alla motgångar och lösa problemen som dyker upp.. I sökande efter Amanda träffar syskonen på spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens och andra historiska platser samtidigt som de får ta del av hur det kunde vara att leva under medeltiden. Under äventyrets gång förstår de att resan till Florens bara är en pusselbit av många som de måste hitta och som ligger gömda i världshistorien. ” ​

Bild
– Jag har även läst och recenserat den andra boken i serien som heter “Den sista väktaren” och tredje boken som heter “Trollkarlen”.
Tidsväktaren är en bokserie som är planerad att bli ca 10 böcker i serien. 

Boktitel: Häxan och Liljan del 1
Serietitel: Tidsväktarna
Illustratör: Peter Bergting
Målgrupp: 12-15 år
Kategori: Fantasy reality, äventyr, spänning, tidsresa, 1500 talet, häxa, Florens, historisk fakta 
Bokförlag: Hoi förlag
ISBN: 9789176970614
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar