Zita i rymden ~ Långt hemifrån av Ben Hatke

Bild

 

Bild

 
 
“När Zitas bästa vän Josef försvinner till en okänd plats igenom en portal orsakat av en märklig manik som de funnit i en stor grop som skapats av ett meteoritnedslag.
Zita följer efter för att rädda honom och hamnar på en av de underligaste planeterna i rymden som ligger ljusår ifrån jorden.
Men de visar sig vara bråttom för om tre dagar ska världen krocka med en asteroid!
Som tur är får Zita vänner som hjälper henne, en människa, en M.A.S.K, en jättestor mus, en neurotisk robot och den söta varelsen “stark stark” Men ska hon hinna? Och hur ska dom ta sig hem igen?”
 
 
 

Det här är en bok med Girl power!

Provläs serieboken genom att klicka på bokbilden!

Bokens framsida kommer locka många barn och unga att vilja läsa denna bok för att inte prata om alla fantastiska färgstarka bilder i den första delen i den grafiska bokserien Zita i rymden. Det är är ett skönt fartfyllt tempo, lagom med action och precis lagom nivå med läskigheter i denna galaktiska rymdäventyr som även är en lättläst seriebok som är skriven med versaler och som riktar sig till barn i åldern 9 till 12 år, dock anser jag att den kan läsas av yngre barn. Detta är även en bok som kommer att älskas av alla Amulett läsare och det bästa är att det förhoppningsvis kommer att komma ut fler böcker i serien, minst två till finns redan utgivna på engelska.

Det jag gillar extra mycket är att det är en flicka som är bokens hjälte och boken budskap om att med vänlighet kommer man långt.

Det här är en bok med riktig girl power känsla!

Här har jag skapat en tillhörande boktrailer till boken.
Boktitel: Zita i rymden – långt hemifrån

Serietitel: Zita i rymden

Författare och illustartör: Ben Hatke

Bokförlag: Hegas

Målgrupp: 9-12 år

Provläs

Lärarhandledning

Kategori: Rymden, tidshåll, bortrövad, planet, härskare, bästa vännen, nya vänner, äventyr, spänning, serie, manga, girl power, portal

ISBN: 9789175433752

Ta del av boken via: HegasAdlibrisBokus, Bokfynd.nu
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar