Decemberäventyret: En resa genom Sveriges alla landskap av Karin Linderoth

Bild

Följ med på en fartfylld och spännande vinterresa genom Sveriges alla landskap där vi får möta olika sorters småfolk och flera olika landskapsdjur.

Bild

”Vätten Valle och skogsmusen Maja som bor på en gård i Småland brukar
ibland smita med i bilen när
någon av människorna kör och handlar. De tycker det är spännande att gömma sig i kundvagnen och titta på alla folk och saker. Ett alldeles lagom litet äventyr. Just den här novemberdagen regnade det och Valle och Maja hade väldigt, väldigt tråkigt så de gjorde som det brukade göra, men råkar av misstag hamna ända uppe i Norrbotten. Hur ska de nu kunna ta sig hem igen och kommer de att hinna innan det är jul? De träffar som tur Herman, en snäll gammal vättegubbe. Med hjälp av Hermans vänner, fjälllämlarna och en fin gammal luftballong byggd av en gammal surströmmingsburk ger de sig av de två små vättar och skogsmusen, Ett äventyr genom ett vintrigt Sverige och alla olika landskap.
Vättarnas och skogsmusen far iväg i sin luftballong genom Sveriges olika landskap och varje dag besöker de alltid ett nytt landskap, där de som oftast möter olika varelser från småfolket som troll, älvor och vättar, men många gånger får de även träffa olika djur som är vanliga att skåda just i de landskap som de är i. Varje gång får de små äventyrarna på ett lättsamt sätt lära sig mer om Sveriges alla landskap.”

Bild

Det är ett fartfyllt och mysigt juläventyr där läsarna på ett lättsamt och annorlunda sätt får lära sig mer om Sveriges olika landskap, dess djur och natur. I det härligt illustrerade bilderna kan man ibland få ta del av olika gamla hantverk och mönster som är typiska för just det landskapet, som de rödmålade dalahästarna med vackert mönster ifrån Dalarna och många gånger bjuds de två vättarna på olika maträtter som även de är kända från just den delen av Sverige, som västerbottenosten från Västerbotten. Till varje nytt kapitel och nytt landskap kan man ta del av bilder på landskapsdjuret och landskapsväxten.

Här har jag skapat en boktrailer i samarbete med bokförlaget & illustratörens bilder.

Bild

Bild

Till den här boken finns det en liten faktabok som man kan köpa till som heter ”Våra svenska landskapsdjur och landskapsblommor”som är skriven och illustrerad av samma författare. Tillsammans är det två böcker som är perfekta att använda om man i skolan har eller ska arbeta med Sveriges landskap. 

Bild

Bild

Adventsbok 2018
Författare & illustratör: Karin Linderoth
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Landskap. fakta. äventyr, adventsbok, 24 kapitel, naturupplevelser, småfolk, vättar, bilderbok, högläsning, djur och natur
ISBN: 9789185903696

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar