Jordens utdöda djur av Jens Hansegård

“Det är mer en halv miljard år sedan dök det första djurlivet upp på jorden. Sedan dess har miljarder djurarter dött ut. För 66 miljoner år sedan träffades jorden av en jättemeteor vilket ledde till att dinosaurierna dog ut. Förutom dinosaurierna fanns det för länge sedan på jorden många andra arter men efter att dinosaurierna dog ut har mass-utdöenden inträffat i många om gångar.
I denna lättlästa faktabok gör vi en resa tillbaka i tiden och här får vi läsa om olika djurarter som levde på olika platser runt om på vår planet och hur de såg ut och dog ut.
Här får vi läsa om mammutar och uroxar, om den sabeltandade tigern, jättehjorten, grottbjörnen, den gigantiska megalodonen. Här berättas också om dronten, fågeln som inte kunde flyga och därför blev ett lätt offer och utrotades av människan men vi får även läsa om hur vår förtida människor Neandertalarna sakta dog ut och hur vår människoart Homo sapiens tog över.”

Här har jag skapat en boktrailer till boken

I ett tidigare inlägg har jag skapat ett faktamaterial med tidslinjer och tidskartor, det utgår från jorden och livets historia. De sträcker sig från tidsperioden Prekambrium till Holocen, alltså Big bang till vikingatiden. Här kan ni läsa mer om det samt ta del av material.

Jordens utdöda djur är den sjätte boken i den lättlästa faktaserien om “Jordens fakta”. Läs också Jordens tuffaste djur, Jordens försvunna skatter, Jordens rekordbok, Jordens mystiska platser och Jordens läskigaste väsen. Den sistnämnda har jag recenserat här.

Bokserie: Jordens fakta
Författare: Jens Hansegård
Illustratör: Anders Nyberg
Kategori: Faktabok, faktaintresse, lättläst fakta, nybörjarläsare, historia, utdöda och utrotade djur, djur och natur, förr i tiden och geografi
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Målgrupp: 6 – 9 år
Köp boken på: Adlibris och Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar