I Mellanlandet av Åsa Uddh

Bild

Följ med till Mellanlandet, där den alltid solbelysta skogen är grönare och skönare än alla andra skogar och fåglarna sjunger extra hoppingivande.

Boken I Mellanlandet handlar om pojken Albin som är sju år som bor i Visby på Gotland. Albin är ledsen och ensam då han nyligen har förlorat sin bästa vän och älskade syster i en bilolycka. Vägen tillbaka till livet är svårt och smärtsam, han drar sig undan allt och alla – men när han behöver det som mest dyker den lille vätten Knorp upp och hjälper honom genom sorgen, vätten hjälper Albin att sätta ord på sina känslor. Han hjälper honom inte direkt, utan hjälper honom att tänka ut ett sätt att hjälpa sig själv. Knorp tar även med sig Albin in i Mellanlandet, där skogen är grönare och skönare än alla andra skogar, där solen alltid lyser och där fåglarna sjunger om hopp och om frihet och det är där han kan komma närma sig sin döda syster.

Trots de tunga ämnet är det ingen mörk bok utan en hoppfull bok med mycket kärlek. Här har Åsa Uddh verkligen lyckats skriva om STORA känslor för SMÅ och tillsammans med Silvy Strand det helt otroligt vackra, harmoniska, ljusa och detaljrika bilderna hjälper de till att lätta upp stämningen i boken.

Bild

Bilder i från boken I Mellanlandet skapade av illustratören Silvy Strand.
Bild

Jag har skrivit ett blogginlägg med boktips om barn- och ungdomsböcker om döden, sorg och saknad. med tillhörande boklista.


Boktitel: I Mellanlandat
Författare: Åsa Uddh
Illustratör: Silvy Strand
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Sorg, sorgearbete, känslor, fantasy, spänning, naturväsen
Bokförlag: Storge förlag
ISBN: 9789188453105
Köp boken på Adlibris, Bokus,

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar