Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend

Bild

Nevermoor är spännande, magisk, rolig, fantasifull och en alldeles underbar läsupplevelse! 

Morrigan Crow är förbannad. Hon har blivit född på Eventide, den olyckligaste dagen. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer i grannskapet: från hagelstormar till hjärtattacker och sur mjölk till misslyckad sylt. Men värst av allt betyder förbannelsen att Morrigan är dömd att dö vid midnatt på hennes elfte födelsedag.

Det blir inte bättre av att hennes högt uppsatte politiker till far har aldrig brytt sig hälften så mycket om sin dotter som sin karriär och Morrigan har alltid känt sig som en belastning för familjen.

När Morrigan väntar på sitt dystra öde uppträder en märklig och anmärkningsvärd man som heter Jupiter North. Han räddar henne i sista stunden och smugglar in henne till den mystiska staden Nevermoor.

Morrigan kan ha besegrat sin dödliga förbannelse och hon tror att allt har löst sig, men det är bara början då Nevermoor visar sig vara en magisk värld av magiska silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar och troll samt en gigantisk pratande katt och massa andra magiska saker.

Morrigan upptäcker även att Jupiter har valt henne att strida mot en plats i stadens mest prestigefyllda och mystisk organisation: The Wundrous Society. För att gå med måste hon tävla i fyra märkliga och svåra prövningar mot hundratals andra barn, där endast nio antas.

Äntligen ges hon en chans att till sist hitta ett sammanhang – vänner och familj som inte är rädda för henne! Men alla övriga kandidater har någon säregen talang såsom superb sångröst eller skicklighet i att rida på drakar som gör dem lämpliga och Morrigan vet inte vad hennes förmåga skulle kunna vara eller om hon ens besitter någon.

För att stanna i Nevermoors säkerhet för gott ska Morrigan hitta ett sätt att klara testen, för om hon misslyckas hotas hon av utvisning ur staden för att tvingas återvända hem för att möta hennes dödliga öde hon just undkommit.”

Bild

Boken har en stämning som påminner en hel del om J. K. Rowlings tidiga Harry Potter-böcker, med vissa drag av berättelserna om Ivy Pocket.

Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelse är första delen i en magisk fantasiserie för bokslukare i åldrarna 9-12. Boken har redan sålts till 30 länder och det talas om att Drew Goddard håller på att arbeta på ett filmmanuskript för 20th Century Fox..

Andra delen i bokserien Nevermoor:  Nevermoor: Wundersmeden – Morrigan Crow & den hemliga kraften har redan släppt och det är en bok jag ser fram emot att läsa.

I ett tidigare inlägg har jag haft ett boktema med Harry Potter tema där jag delade med mig av boktips via en bok affisch med böcker som påminner om Harry Potter böcker som ni kan ta del av här.

Till boken finns en lärarhandledning


Serietitel: Nevermoor
Författare: Jessica Townsend
Illustratör: Mats Minmhagen
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fantasy, magi, magisk realism, spänning, äventyr, kapitelbok
Bokförlag: Bokförlaget Semic
ISBN: 9789155266059
Boken finns hos: Adlibris, Bokus och Semic
Lyssna på boken: via Storytel

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar