Harry Potter tema

Bild
BildFörsta boken om Harry Potter kom ut år 1997!

Så måndagen den 26/6-17 kan vi fira Hogwarts tjugoårsdag. Och den 2 maj är det Harry Potter dagen.

Så här såg det ut under den månaden som jag startade Harry Potter temat i grundskolans skolbibliotek som jag arbetade för.

Observera att jag själv har gjort trollstaven och golden snitchen. Som jag även beskriver hur jag har gått tillväga.

Bild

Här kan barnen få gissa hur många Bertie Botts Beans det är i burken, detta skulle kunna vara en utslagsfråga i Harry Potter tävlingen. Hur jag tänk och gått tillväga beskriver jag tillsammans med material till Bertie Botts Beans temat här.
Här har jag skapat en Harry Potter tipspromenad med sammanlagt 20 frågor med flervals svar bestående av 1,X,2. Till häftet finns även även tre stycken svarsmallar samt tillhörande facit.
Här finns ett Harry Potter quize skapat av Raben & Sjögren.

Det som fick flest rätt ska kunna få trollstaven samt få välja ett Harry Potter bokmärke. Alla bokmärken har jag samlat här.

Men eftersom detta är en inlägg om böcker så har jag självklart gjort en sammanfattning av Hary Potter böckerna.

Bild

Jag har även samlat på mig lite andra roliga bilder mm kring temat.

Bild

Allt material finns att hämta här.

Jag såg även flera tips till Harry Potter utsmyckning i denna Facebooklänk.

Här har Wylfi skapat söta Hogwarts skyltar.

Till de tre första böckerna i bokserien Harry Potter finns det enskilda lärarhandledning.
Bild

Jag måste verkligen tipsa om det helt fantastiska fängslande och magiskt illustrerade Harry Potter böckerna som är baserade på original böckerna.

Handlingen behöver knappast recenseras, utan jag fokuserar på utgåvorna. Utav det sju original titlarna finns idag de fyra första titlarna ute; ”Harry Potter och de vises sten”, ”Harry Potter och Hemligheternas kammare” och ”Harry Potter och fången från Azkaban” och Harry Potter och den flammande bägaren”. Samtliga böcker kommer att ges ut i illustrerade utgåvor mellan 2015–2021.

Här ges böckerna om Harry Potter ett nytt liv i och med de vackra illustrationerna, de är perfekta för barn och den nya generationen som vill börja uppleva den fantastiska värld som Harry Potter erbjuder – men på ett lite lättare sätt än genom originalböckerna.

Det här är snygga inbundna böcker som ges ut i stora, generösa format som innehåller många fina och passande illustrationer som passar för högläsning för hela familjen tillsammans med spännande text som är lättläst. Det är Harry Potter böcker som passar utmärkt när barnen inte riktigt är mogna att lämna bilder. I ett tidigare inlägg har jag skrivit mer om de illustrerade Harry Potter böckerna.

Lästips för sig som gillar Harry Potter böcker!

Bild

Många gånger så får man förfrågan på böcker som påminner om Harry Potter böcker.

De kan vara allt från att man läst alla böcker och vill ha något liknade, de är barn som vill läsa böckerna, men att de än så länge är försvåra till att mentorer som ska läsa högt och anser att boken kan vara för svår att förstå för de yngre åldrarna. Dock finns de ny utsläppta illustrerade värk som verkligen passar som högläsningsböcker för de yngre åldrarna, ca 8 år.

Nu har jag gjort en bokaffisch med lästips på böcker om man gillar Harry Potter böcker. De flesta av böckerna är bokserier eller trilogier. Men här ser ni framsidan på första delen på boken, med bokserien titel under bokens framsida. Affischen är i storlek A2 som kan vara bra att veta om man ska skriva ut den.

Bild

Ta del av bokrecensioner utifrån böcker som påminner om Harry Potter böcker

Bild

Bokserien “Äventyren i Sagofallen” handlar om kampen mellan ont och gott. Med en parallell handling till ett schackbräde, där de svarta och vita pjäserna kämpar mot varandra. Beroende på hur huvudpersonerna klarar sina uppdrag, påverkar det även spelet på schackbrädet. Serien “Äventyren i Sagofallen” kommer bestå utav sammanlagt 7 böcker. Det betyder en bok för varje pjäs i det schackspel som utgjort spelplan för de äventyr som utgår från Sagofallen.

Äventyren i Sagofallen är jättespännande fantasybokserie som är fyllda med äventyr och påminner i stil med Den oändliga historian, Alice i Underlandet och Narnia. Böckerna är fyllda med magi, vänskap, ondska, och fylld med dolda budskap.

Här kan ni ta del av den fullständiga bokrecensionen kring alla olika böcker som kommit ut i bokserien Äventyren i Sagofallen.

Bild

Hinsides trilogin är en lättläst, men välskriven berättelse för de unga fantasyläsarna med ett hjärta för olikheter och mångfald. Det är en bok som är fylld med det ena spännande äventyret efter det andra i en magisk fantasivärld som stundtals kan bli lite skrämmande. Det som står i centrum i den här berättelsen är syskonkärlek, och vad man kan åstadkomma med fantasins styrka.

Det är en otroligt spännande upplösning på en fantastisk serie. Här kan ni läsa mer närmare om denna bladvändare och få chansen att besöka den fantasifulla och magiska världen Hinsides.

Bild
Nevermoor är spännande, magisk, rolig, fantasifull och en alldeles underbar läsupplevelse!

Här får vi följa med till en mystisk värld med inslag av allt man kan önska – spänning, magi, kampen mot det onda, vänner och fiender…

Nevermoor är en värld med magisk silverdoft, svävande paraplyer. levande skuggor, drakar, troll och en gigantisk pratande katt. Men det är även en berättelse om kampen mellan de goda och onda. 

Boken har en stämning som påminner en hel del om J. K. Rowlings tidiga Harry Potter-böcker, med vissa drag av berättelserna om Ivy Pocket.

Här kan ni läsa mer kring denna bok om du vill försvinna bort i fantasins magiska värld.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...