Harry Potter tema

Ska du ha Harry Potter tema, kalas eller fest, fira Harry Potter-dagen, eller avsluta Harry Potter böckerna på ett magiskt underhållande då rekommenderar jag dig att kolla in detta blogginlägg som är fyllt med massa magisk inspirerande Harry Potter material.

Första boken om Harry Potter kom ut år 1997! den 2/5 2024 firas 25 år av magi.

Den 2 maj är det Harry Potter dagen.

Så här såg det ut under en månaden som jag hade Harry Potter temat i grundskolans skolbibliotek som jag arbetade för.

Ska du ha Harry Potter tema, kalas eller fest, fira Harry Potter-dagen, eller avsluta Harry Potter böckerna på ett magiskt underhållande då rekommenderar jag dig att kolla in detta blogginlägg som är fyllt med massa magisk inspirerande Harry Potter material!

Alohomora! Wingardium Leviosa! Expecto Patronum! Drömmer du om att få gå på Hogwarts? I så fall har du hittat rätt.

Observera att jag själv har gjort trollstaven och golden snitch.

 

Här beskriver jag hur jag har gått tillväga. Även här kan du se mer hur man kan göra olika trollstavar och hur du kan skapa din egna trollformelbok , samt här kan du ta del av en video där du får olika tips på Harry Potter pyssel.

Här kan barnen få gissa hur många Bertie Botts Beans det är i burken, detta skulle kunna vara en utslagsfråga i Harry Potter tävlingen. Hur jag tänk och gått tillväga beskriver jag här tillsammans med material till Bertie Botts Beans temat. 

Här har jag skapat en Harry Potter tipspromenad med sammanlagt 20 frågor med flervalssvar bestående av 1,X,2. Till häftet finns även även tre stycken svarsmallar samt tillhörande facit.

Hur skulle du reagera om du blev instängd i ett mörkt rum? Eller, vilken trolldryck väljer du? Gör testet på 10 frågor där du får svar på vilket elevhem du passar bäst i.

Här kan ni se hur jag själv får möjligheten att testa sorteringshatten från Harry Potter. Detta gjorde jag under Läslovsfestivalen hos Rabén & Sjögren.

Här kan du ta del av “Harry Potter målarhäfte.” 

 

Häftet med Harry Potter målarbilder innehåller 18 stycken svartvita illustrationer att färglägga.

Alla dessa tre Harry Potter material går även att ladda ner på mitt Skolmagi konto som ett “Harry Potter tema” där tipspromenaden, elevhemsfrågor och målarbilderna ingå.

Fira Harry Potters 25 års jubileum med Raben & Sjögren och massa Harry Potter aktiviteter.

Men eftersom detta är en blogg om böcker så har jag självklart gjort en sammanfattning av Harry Potter böckerna.

Här kan ni se flera olika Harry Potter böcker. Böcker som ges ut av Rabén & Sjögren. Även detta fotografi är taget på förlaget under Läslovsfestivalen 2022.

Ska du ha Harry Potter tema, kalas eller fest, fira Harry Potter-dagen, eller avsluta Harry Potter böckerna på ett magiskt underhållande då rekommenderar jag dig att kolla in detta blogginlägg som är fyllt med massa magisk inspirerande Harry Potter material.

Jag måste verkligen tipsa om det helt fantastiska fängslande och magiskt illustrerade Harry Potter böckerna som är baserade på original böckerna.

Handlingen behöver knappast recenseras, utan jag fokuserar på utgåvorna. Utav det sju original titlarna finns idag de fyra första titlarna ute; ”Harry Potter och de vises sten”, ”Harry Potter och Hemligheternas kammare” och ”Harry Potter och fången från Azkaban” och Harry Potter och den flammande bägaren”.

 

Samtliga böcker kommer att ges ut i illustrerade utgåvor mellan 2015–2021.

Här ges böckerna om Harry Potter ett nytt liv i och med de vackra illustrationerna, de är perfekta för barn och den nya generationen som vill börja uppleva den fantastiska värld som Harry Potter erbjuder – men på ett lite lättare sätt än genom original böckerna.

 De här är snygga inbundna böcker som ges ut i stora, generösa format som innehåller många fina och passande illustrationer som passar för högläsning för hela familjen tillsammans med spännande text som är lättläst. Det är Harry Potter böcker som passar utmärkt när barnen inte riktigt är mogna att lämna bilder.

 

I ett annat inlägg har jag skrivit mer om “de illustrerade Harry Potter böckerna.”

Många gånger så får jag förfrågan på böcker som påminner om Harry Potter böcker.

Därför har jag skapat en bokaffisch med lästips på böcker om man gillar Harry Potter böcker. De flesta av böckerna är bokserier eller trilogier. Men här ser ni framsidan på första delen på boken, med bokserien titel under bokens framsida. Affischen är i storlek A2 som kan vara bra att veta om man ska skriva ut den.

 

Här tipsar Barnensbibliotek om fantasy böcker som påminner i stil med Harry Potter böckerna och här kan du ta del av en affisch med magiska böcker för olika åldrar.

Boktitel: Tolv och den Frusna skogen

Bokserie: Eldfödd

Målgrupp: 9-12 år, men den fungerar även i högre åldrar

Tolv och den Frusna skogen är en gripande bok som pulserar av action och dramatik.

Tolv och den Frusna skogen är en spänningsfylld berättelse med övernaturliga mysterium, andlös action och med en kuslig, magisk stämning, samtidigt som den är hjärtskärande sorglig.

Tolv och den Frusna skogen är den bästa sortens bladvändare och fantasyberättelse för ungdomar som ser fram emot att läsa en magisk ny bokserie för alla läsare som uppskattar ”Vargbröder”, Harry Potter böckern och ”Guldkompassen”.

 

Här kan ni läsa mer om den första delen i bokserien “Eldfödd “som heter “Tolv och den Frusna skogen”.

Bokserien “Äventyren i Sagofallen” handlar om kampen mellan ont och gott. Med en parallell handling till ett schackbräde, där de svarta och vita pjäserna kämpar mot varandra. Beroende på hur huvudpersonerna klarar sina uppdrag, påverkar det även spelet på schackbrädet.

 

Serien “Äventyren i Sagofallen”  består utav sammanlagt 7 böcker. Det betyder en bok för varje pjäs i det schackspel som utgjort spelplan för de äventyr som utgår från Sagofallen.

Äventyren i Sagofallen är jättespännande fantasybokserie som är fyllda med äventyr och påminner i stil med Den oändliga historien, Alice i Underlandet och Narnia. Böckerna är fyllda med magi, vänskap, ondska, och fylld med dolda budskap.

 

Här kan du ta del av den fullständiga bokrecensionen kring alla olika böcker som kommit ut i bokserien Äventyren i Sagofallen.

Trilogi: Hinsides 

Målgrupp: 8 – 12 år

“Hinsides trilogin” är en lättläst, men välskriven berättelse för de unga fantasy läsarna med ett hjärta för olikheter och mångfald. Det är en bok som är fylld med det ena spännande äventyret efter det andra i en magisk fantasivärld som stundtals kan bli lite skrämmande. Det som står i centrum i den här berättelsen är syskonkärlek, och vad man kan åstadkomma med fantasins styrka.

Det är en otroligt spännande upplösning på en fantastisk serie.

 

Här kan du läsa mer närmare om denna bladvändare och få chansen att besöka den fantasifulla och magiska världen Hinsides.

Bokserie: Nevermoor

Målgrupp: 9 – 12 år

Nevermoor är spännande, magisk, rolig, fantasifull och en alldeles underbar läsupplevelse!

I “Nevermoor” får vi följa med till en mystisk värld med inslag av allt man kan önska – spänning, magi, kampen mot det onda, vänner och fiender…

 

“Nevermoorär en värld med magisk silver doft, svävande paraplyer. levande skuggor, drakar, troll och en gigantisk pratande katt. Men det är även en berättelse om kampen mellan de goda och onda. 

Boken har en stämning som påminner en hel del om J. K. Rowlings tidiga Harry Potter-böcker, med vissa drag av berättelserna om Ivy Pocket.

 

Här kan ni läsa mer kring denna bok om du vill försvinna bort i fantasins magiska värld.

:

Bokserie: Witchboy

Målgrupp: 9 – 12 år

Witchboy är en helt magisk spännande grafisk serie som har en trollbindande berättelse om magi, drömmar och normer.

“Witchboy” är en serie på flera delar som återspeglar likheten mellan människor i olika situationer, även i vårt moderna samhälle utan magi.

Detta är en hyllning till att våga vara den man är, inte den man ska vara. Det är en berättelse om som uppmuntrar könsförväntningarna, förfalskad identitet och avslöjar den heroiska potentialen hos sig själv.

 

“Witchboy” är en grafisk serie som r ett utmärkt val att ge till de motvilliga läsarna, fantasy fans,  de som letar efter magiskt rollbindande böcker och vill ta del av böcker som utforskar genusrollen.   

 

Här kan du läsa er om den första boken i serien Witchboy.

Bokserie: Sorceline

Målgrupp: 9 – 12 år

Soreline är en fransk magisk fantasi- serie!

I de grafiska serieböckerna “Sorceline” får läsarna följa med till en värld fylld av massa olika mystiska och magiska väsen. En spännande och fängslande värld med små doser av försiktig/oskyldig ung förälskelse hos de olika studenterna. Där flera en Sorceline bär på hemligheter.

 

Här kan du läsa mer om de två första böckerna i serien Sorceline.

Trilogi: Systrarna Cahill

Målgrupp: 12 – 15 år

Systrarna Cahill är en magisk trilogi som tar oss till 1800-talets England.

“Systrarna Cahill” är en magiskt trollbindande trilogi med en spännande berättelse fylld med magi, romantik och förbjuden kärlek. Böckerna innehåller även ett budskap om fördomar, diskriminering, fattigdom och diktatur. 

 

Här kan du läsa mere om trilogin Systrarna Cahill.

Bokserie: Hokus pokus

Målgrupp: 6 – 9 år

Det här är en charmig bok om vänskap, utanförskap och trolleri!

“Hokus Pokus – Den lilla häxan” är första delen i en blivande bokserie som är en härlig blandning mellan grafisk serie och textrik bilderbok som blir till en färgstark kapitelbok för små bokslukare.

 

Här kan du läsa mer om “Hokus Pokus – Den lilla häxan” som är en bok fylld med magi, humor och känslor.

Följ med Mira Kvast och Tom Hatt till Hokus Trolldomsskola, en magisk plats fylld av spännande äventyr!

Mira Kvast och Tom Hatt börjar med den fantasifyllda boken “Trollkonstboken” som tar dig med på fartfyllda äventyr som bjuder på massor av knasig magi.

 

Denna fantasifyllda bok tar dig med på fartfyllda äventyr som bjuder på massor av knasig magi.

 

Med färgstarka illustrationer och korta kapitel är “Trollkonstboken starten på en medryckande serie om ”Mira Kvast och Tom Hatt” som nybörjarläsare inte får missa att läsa.

Bokserien Mira Kvast och Tom Hatt är en magisk plats fylld av äventyr!

Bokserien består av böckerna “Trolldomsboken”, “Magikernas stav“och “Kristallens hemlighet” som utkommer 6 september.

Här kan du läsa mer om den första boken “Mira Kvast och Tom Hatt – Trolldomsboken” där du kan se hur boken är uppbyggd och ta del av olika extramaterial.

Till de tre första böckerna i bokserien Harry Potter finns det enskilda lärarhandledning.

Om du läser Harry Potter böcker så kan det vara bra att ha bokmärken så du ser vart du är i boken.

 

Här har jag samlat några bokmärken som du kan använda dig av.

Harry Potter fest!

Varför inte ha en Harry Potter fest så som Fröken Anna @Frusilver har haft på sin sons 6-års dag.

Här har mina bonusbarn klätt ut sig som olika Harry Potter karaktärer under Läslovsfestivalen 2022.

Här har jag samlat lite roliga bilder som man kan använda sig av vid ett Harry Potter tema i skolan, på festen eller biblioteket. Här kan du ta del av allt Harry Potter material som jag har samlat.

Här har Wylfi skapat söta Hogwarts skyltar.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar