Fantastiskt fenomenala kvinnor av Kate Pankhurst

Bild

I bokserien Fantastiskt fenomenala kvinnor får vi möta en rad fantastiskt fenomenala kvinnor som har levt spännande liv och satt stora avtryck samt förändrat historien.

Förr i tiden förväntades inte kvinnor bestämma, ha stora idéer eller spännande ambitioner. Men det stoppade inte kvinnorna i dessa böcker.

De åstadkom helt enkelt de saker för att de följde sina hjärtan, talanger och drömmer. De lyssnade inte när andra sa åt dem att de inte var något de skulle kunna göra. De vågade vara annorlunda. Deras storslagna ord och handlingar skapade inte bara historia – de bidrog även till att skapa den värld som vi lever i dag!

 Om du vill skapa historia måste du vara modig, djärv och tro på dig själv

– precis som kvinnorna i dessa böcker.

Så läs böckerna ”Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrat världen”,Fantastiskt fenomenala kvinnor som skapat historia” och “Fantastiskt fenomenala kvinnor som uträttat underverk” och förbered dig på att bli inspirerad och ta lärdom av dem. 

Bild

I boken Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrat världen får vi följa med upp i luften tillsammans med upptäckaren och piloten Amelia Earhart, hälsa på hos konstnären Frida Kahlo och hennes färgstarka målningar, och kom ut på krigsfältet med sjuksköterskan Mary Seacole som räddade livet på ett stort antal människor.

I boken Fantastiskt fenomenala kvinnor som skapat historia får vi bland annat läsa om afroamerikanska frihetskämpen Harriet Tubman, som rymde från sina slavägare och blev den första svarta kvinnan att pryda en amerikansk dollarsedel. Ta del av historien om Frankenstein, skapad av författaren Mary Shelley, och följ med på en oförglömlig resa tillsammans med många andra makalösa kvinnor.

 

Bild

I boken “Fantastiskt fenomenala kvinnor som uträttat underverk” får vi möta kvinnor som alla varit framgångsrika i sina karriärer och satt stora avtryck i historien. Vi får läsa om Katia Kraffts glödande kunskapstörst och hennes vilda och brännheta upptäckter om vulkaner,  vi får läsa om den stigande stjärnan och luftballongs piloten Sophie Blanchard, vi får veta mer om kemisten Rosalind Franklins som bidrog till att lösa DNA:s hemlighet och läsa mer om hur den amerikanska matematikern Katherine Johnson fick kämpa för att hjälpte till att staka ut NASA:s väg till stjärnorna samt ett tiotal andra begåvade och driftiga kvinnor som tillsammans uträttade underverk.

Bokserien Fantastiskt fenomenala kvinnor är fullspäckade med fenomenala kvinnor som förändrat världen. Dessa faktaböcker är fyllda med färgstarka och fantasifulla illustrationer som täcker bokuppslagen med humoristiska och häpnadsväckande bilder av varje enskild kvinna. Tillsammans med fascinerande och intressant fakta som är skrivna på ett lockade och engagerade sätt där fakta endast innehåller kort och spännande information om kvinnornas olika specialområden med hjälp av underhållande och lekfull text gör böckerna mer visuellt tilltalande. Författaren försöker också engagera läsarna genom att få dem att följa ett spår över sidorna för att se vad som händer med just de enskilda kvinnans historia något som hjälper till att undvika så att de yngre läsaren inte tappar intresset.

 

Tillsammans samverkar både bilderna och texten på ett nytt och annorlunda sätt där språket är lättsamt humoristisk utan att tappa respekten för de porträtterade. Det är helt fenomenala bilderböcker som lär fånga ung och gammal då de är fyllda med enkel och lärorik fakta om det fantastiskt kvinnor som gjort skillnad och förändrat historien.
I böckerna slut ingår också en ordlista med ”fantastiskt fenomenala ord” som används i boken och förklaras med enkla termer om ett barn vill leta upp dem eller om en vuxen behövde förklara vissa ord i boken.Jag gillar att böckerna inte endast berättar om kvinnornas prestationer men också hur de hanterade förlusterna och hur det gjorde dem starkare när de kämpade för det som de trodde på.

Jag gillar verkligen bokserien Fantastiskt fenomenala kvinnor då den inspirerar och utbildar läsarna att vara modiga, djärva och tro på dig själv – precis som kvinnorna i de här böckerna.

Bild

Författaren och illustratören Kate Pankhurst är ättling till den engelska aktivisten Emmeline Pankhurst, som gjorde en avgörande insats för kvinnors rösträtt i Storbritannien. Hennes böcker har översatts till femton språk, sålt i över hundratusen exemplar bara i England och engagerat läsare över hela världen.

Hur kommer du själv förändra världen?

Du vet vägen…..
Ge aldrig upp!
Stå upp för vad du tror på.
Allt är möjligt.
Bli inspirerad!
Ställ frågor!
Hitta din talang.
Lägg märke till allt.
Berätta din egna historia.
Upptäck NYA saker.
Förändra saker till det bättre.
Sluta aldrig drömma
och gör livet till ett stort Äventyr!
I  ett tidigare inlägg har jag skrivit mer om temadagen Internationella kvinnodagen samt ger boktips på böcker om starka kvinnor genom historien, i en bokaffisch samt massa material.

Författare & Illustratör: Kate Pankhurst
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Faktabok, historiska kvinnor, bilderbok, historisk fakta, historia, förr i tiden, internationella kvinnodagen
Bokförlag: Mima förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar