Elefanten som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin & Sydney Hanson

Bild

Varningen boken har en sövande effekt!

Vill du låta Ellen och hennes vänner hjälpa ditt barn att somna, då är detta boken för dig.

Här får ditt barn följa med Ellen Elefant på en resa genom den magiska skogen som leder till sömn. På vägen träffar de olika hjälpsamma karaktärer som på olika sätt får ditt barn att att slappna av och komma till ro för att slutligen somna tillsammans med Ellen Elefant.

Har ditt barn svårt att somna, då kan denna annorlunda godnattsaga vara ett hjälpmedel vid antingen sovstund eller nattning. Boken Elefanten som så gärna ville somna är skriven med ett sövande och meditativt språk och har fokus på att hjälpa ditt barn att komma till ro på kvällen och göra nattningen till en fin avslutning på dagen.
Boken är skriven med ett vackert och lugnande språk och som ses mer som är ett pedagogiskt verktyg en än vanlig sagobok. Boken är skriven av författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin som tidigare har skrivit den bästsäljande och omtalade boken Kaninen som gärna ville sova samt boken Modiga Morris – En vecka upp och ner som är en mental första hjälp vid olika rädslor som jag recenserat här. Tillsammans med vackert illustrerade bilder i pastellfärg. som finns på varje uppslag, är skapade av illustratören Sydney Hanson som gör helt underbara djurbilder.
Bild

Elefanten som så gärna ville somna är den andra fristående delen i en serie sövande barnböcker som är pedagogiskt uppbyggda. Boken har även en guide längst fram och tips längst bak i boken för de som läser boken ska ge en sövande effekt och för få den bästa läsupplevelsen för ditt barn.
Om man ser boken som ett verktyg och använder berättelsen mer rutinmässigt vid nattning finns den stora möjligheten att ditt barn slutligen förknippar boken till nattning och att det är dags att sova. och slutligen finns möjligheten att ditt barn somnar fortare för varje natt.
Bild

Denna bok fick mina brorsbarn i julklapp. Men frågan är om inte boken var mer till föräldrarna för att få hjälp vid nattningen av dessa små bustroll.

Författare: Carl-Johan Forssén EhrlinIllustratör: Sydney Hanson

Kategori: Fantasivärld, elefant, godnattsaga, bilderbok, barnbok, magisk, skogsvarelser, nattning, pedagogisk bok

Målgrupp: 3 – 6 år

Bokförlag: Ehrlin Publishing

ISBN: 9789188375001

Boken finns på: Adlibris, Bokus,, Ehrlin Publishing

Boken finns även som E-bok och ljudbok via bok apparna: Storytel och Nextory


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar