Filmmysteriet av Martin Widmark & Helena Willis

Bild

Tystnad tagning…

Det är dags för ett nytt mysterium i boken Filmmysteriet.

I Filmmysteriet får vi stifta bekantskap med Omar Rauk den berömda filmregissören Omar Rauk som kommer till Valleby för att spela in film och bjuder in Vallebyborna till en audition. Muhammed Karat, Dino Panini och Rune Andersson söker samma statistroll, men filmteamet nobbar dem. Istället erbjuds rollen till polismästaren, under förutsättning att han låter sig bli inlåst i en bur under natten – för att få kontakt med sina känslor. Han antar tveksamt utmaningen.
Just denna natt sker ett inbrott i optikerbutiken. Inget har stulits förutom en klocka, men golvet i källaren är uppbrutet. Och filmen i butikens övervakningskamera är för suddig för att man ska se vad som hände under inbrottet. Letade tjuven efter något?
Det är något skumt över alltihop, tycker Lasse och Maja. Och ännu skummare blir det då ett gammalt brev dyker upp och kastar ett nytt sken över situationen. Dags för spaning!
Bild

Filmmysteriet är den tjugoåtta delen i serien bokserien LasseMajas detektivbyrå. Det är åter ett lättläst mysterium där vi får lära oss saker om filminspelning samtidigt som vi ta del i fallet vem som gjort inbrott hos optikern och avslöjar en dold familjehemlighet. 
Bild

Provläs boken Filmmysteriet genom att klicka på bilden.
Filmmysteriet är en kapitelbok om kompisarna Lasse och Maja från Valleby som löser mysterium. Boken ingår i en fristående bokserien LasseMajas detektivbyrå. Det är böcker som fungerar bra att läsa med och för barn i olika åldrar. I denna bok får vi även ta del av färgstarka och underhållande bilder tillsammans med lättläst text som är uppdelad i kapitel.
Bild

Jag har tidigare recenserat böckerna Cirkusmysteriet och Slottsmysteriet i bokserien LasseMajas detektivbyrå.
Var med och tävla i Omar Rauks filmtävling.
Bild

Gör din egen animerade LasseMaja-film och vinn en exklusiv biovisning av Tågrånarens hemlighet för dig och din klass! Tågrånarens hemlighet heter den nya Lasse-Maja-filmen som har biopremiär till sportlovet 2020. Biovisningen bokas på den ort där vinnaren/vinnarna bor. Tävlingen görs i samarbete med SF. Du kan göra din film själv, eller tillsammans med kompisar.

Är du lärare?
Det går utmärkt att delta i tävlingen med en film som klassen gjort tillsammans, eller skicka in flera bidrag som klassen gjort i smågrupper.

Vill du vara med och tävla – läs mer här!

Bild

För att fira att del tjugoåtta i serien LasseMajas detektivbyrå, Filmmysteriet är här har Bokino ordnat en riktigt bra boktävling där den lyckliga vinnaren kan vinna alla 28 böcker. 

Man behöver följa Bokino på Instagram.
Tagga  och tipsa två vänner om tävlingen eller reposta deras inlägg.
Skriv en kommentar vilket mysterium du själv skulle vilja att lasseMaja löser åt dig.


Boktitel: Filmmysteriet del 28.
Bokserie: LasseMajas detektivbyråFörfattare: Martin Widmark

Illustratör: Helena Willis

Lasse Majas hemsida

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Äventyr, spänning, deckare, kapitelbok, lättläst, syskon, filminspelning, mysterium, familjehemlighet.

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Boken finns att läsa och lyssna på via bok appen Nextory.

Boken finns att ta del av via Adlibris och Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar