Katten Nils åker till månen av Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

I år är det 50 år sedan månlandningen 1969 och det firar Katten Nils genom att själv åka till månen på ett halsbrytande äventyr,
när de ger sig av till månen i jakten på juveler att ge Lisa Sylt i födelsedagspresent och där katten Nils med vänner passar på att sätta sina tassavtryck på månen.
Men som vanligt går allt överstyr redan från första serierutan.
Det blir ett rymdäventyr där samarbete och kamratskap blir räddningen.
BildDetta grafiska seriealbumet är den fjärde fristående boken om Katten Nils och hans vänner. Alla som har bläddrat i en Kamratposten känner igen den knasiga Katten Nils äventyr där han först gången presenterades för barn och unga.
Just den här serieboken är uppdelad i två delar – en längre del med berättelsen om månresan, och en del med kortare strippar med allt från två rutor till ett par sidor med tolv rutor.
Det här är en fartfylld, knasigt och skrattframkallande serie där texten är lättläst och språket är nära talspråket. Det är med andra ord en perfekt serie för både den som precis har börjat läsa, och för den som har flyt i läsningen men som tycker att ”vanlig” skönlitteratur är tråkig. Tecknade serier är något som jag själv brukar rekommendera till barn och unga som har ett motstånd till läsningen, just för att de är en sådan bra infart till litteraturens värld.
Jag har i ett tidigare blogginlägg berättat om hur viktigt serieböcker är för läsningen, samt att jag delar med mig av andra boktips på serieböcker som jag läst.

Bild

Även du kan lära dig att rita katten Nils i från Kamratpostens tecknarskola.

Serietitel: Katten Nils
Författare: Joakim Gunnarsson
Illustratör: Johanna Kristiansson
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Seriebok, katten, månen, rymden, vänner, humor, spänning
Boken finns att ta del av via: Adlibris och Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar