Mulles dagbok av Lena Furberg

Bild

Full galopp i Mulles dagbok!

Mulle är den lata, busiga, tjocka och helt underbara lilla shettisen som vi har fått följa sen 70 talet. Jag själv är uppvuxen med Min häst tidningen och serien med den gulliga och busiga Mulle så det blev sådan kär nostalgisk känsla att åter läsa om Mulle, hans kanin vän Tulpanöra, stallkatten Edgar och Mulles skötare Molly.

 “Mulle har tagit beslutet att skriva ner sina fartfyllda dagrar i en dagbok. Men eftersom han har hovar är de ju omöjligt att hålla en penna, därför sköter hans kaninkompis Tulpanöra detta. Mulle berättar allt de viktiga och Tulpanöra skriver ner, ett riktigt team!”
Bild

Nu kommer Mulle för första gången kliva ur serierutorna och in i bokformat, där böckerna är skrivna i dagboksformat. Här får vi läsa om Mulles och hans vänners galna och humoristiska äventyr med samma jargong och humor som i serierna, men i böckerna blir det mer plats för ponnyn Mulles filosoferande över ridsport i allmänhet och ryttare i synnerhet. Här får vi läsa om alla tokiga äventyr med den busiga Mulle och hans vänner.
Den nya bokserien Mulles dagbok är fylld av värme, kärlek, spänning och igenkänningskomik för hästälskare – allt sett ur Mulles synvinkel.
Här får vi ta del av allt från flera rymningar, tulpanätande, hopptävling, hästkärlek och spökjakt.
Det är en härligt fartfylld berättelse med mycket humor för alla som älskar hästar! Böckerna vänder sig till nybörjarläsarna då böckerna är lättläst, rolig och så där charmigt småspännande och med de fantastiskt älskvärda illustrationerna (som jag hade önskat att de var i färg) som har glimten i ögat är de böcker som passar till små hästälskarna som vill ta del av Mulles alla tokiga bravader.
Bild

Bild

Jag har sammanfattat ett större blogginlägg med dagboksböcker, där jag har samlat barn- och ungdomsböcker som är skrivna i dagboksformat, där du även kan ta del av en bokaffisch med dagboksböcker.

Bokserie: Mulles dagbok
Författare & illustratör: Lena Furberg
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori:: Hästbok, dagbok, humor, äventyr, lättläst
Bokförlag: Egmont förlag
Läs boken genom de virtuella skolbiblioteket Ebban

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar