PIG av Barbara Catchpole

I Pig böckerna får vi möta Peter Ian Green – PIG för kort. Alla hans vänner och familj kallar honom gris. Även hans lärare. Gris har klibbiga öron och ljust rött stripigt hår vilket också klibber upp. Han är 12 år och väldigt kort för sin ålder. Han bor med sin mamma, som är stor för sin ålder, storasyster och lillebror.

Bild

Bokserien PIG är böcker som är skrivna i dagboksformat och där läsarna lätt kan känna igen stilen från de populära böckerna ”Dagbok för alla mina fans”. Dock är böckerna om Pig mycket tunnare och kan vara en bra alternativ om man tycker att Dagbok för alla mina fans är för tjocka.

Bild

Texten är lättsam och lättläst och där enkla streckade illustrationer finns med lite överallt mellan texten. vilket gör att motvilliga läsare kan läsa och skratta när de roliga situationer uppstår som alla barnen kan relatera till.
För vem vill inte läsa om talande bajs och glasstårtor?
Jag har sammanfattat ett större blogginlägg med dagboksböcker, där jag har samlat barn- och ungdomsböcker som är skrivna i dagboksformat, där du även kan ta del av en bokaffisch med dagboksböcker.

Bokserie: PIG
Författare: Barbara CatchpoleMålgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Humor, dagbok, lättläst

Bokförlag: Hegas

Böckerna går att ta del av genom Adlibris, Bokus eller Hegas

Det ingår enskild gratis handledning till respektive bok via Hegas hemsida.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar