Uppdrag skolstart av Katja Reider & Nikolai Renger

3…2…1…0 Uppdrag skolstart tar oss på ett annorlunda rymdäventyr, där barnets fantasi får stå i fokus.

Här får vi följa med på en rymdresa tillsammans med Kapten Kosmos och pojken Max som ska förbereda sin resa till ”planeten” skolan i boken “Uppdrag skolstart”.

Det är tre nervösa dagar innan Max ska börja skolan. Frågan är om han är redo? Som tur är får han brev från Kapten Kosmos med små uppdrag som ska hjälpa honom att förbereda sig. Läsaren får följa med Max på hans olika upp­drag: Kan han hitta till ”planeten” skolan själv? Vågar han prata med utomjordingar i klassen? Kan man äta den konstiga maten? Här får vi följa med Max när han löser uppgifterna på sitt eget finurliga sätt.

Vågar man prata med med ”utomjordingarna… Eller jag menar de nya klasskompisarna. Och måste man äta alla nya konstiga maträtter? Och kommer man hitta till ”planeten” skolan? Att börja skolan är verkligen som ett nytt spännande rymdäventyr.” 

“Uppdrag skolstart” är en perfekt bok att läsa för barn som ska börja förskoleklassen eller skolan. Det är en underhållande bilderbok som innehåller färgglada och roliga bilder som lockar barnen att upptäcka nya saker i bilderna, som exempelvis se vad Max lilla hamster gör på varje ny sida.

I raketfart får vi läsa om när Max löser de olika uppgifterna som Kapten Kosmos förbereder honom med inför kommande skolstart.

Det här är en underhållande bok som jag hade tyckt vore bra och rolig att ha tillgänglig när jag arbeta i skolan så man kunde förbereda blivande barn som skulle börja förskoleklass eller åk 1.

I ett tidigare inlägg har jag samlat ett blogginlägg med boktips inför skolstart.

Boktitel: Uppdrag skolstart

 

Författare: Katja Reider

 

Illustratör: Nikolai Renger

 

Kategori: Skolstart, börja skolan, fantasi, Fantasy reality, äventyr, rymden, vardagsäventyr

 

Målgrupp: 3 – 6 år

 

Bokförlag: Ordalagets bokförlag

 

ISBN: 9789174692716

 

Boken finns att ta dela av via: Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar