Uppdrag skolstart av Katja Reider & Nikolai Renger

Bild

3…2…1…0 Uppdrag skolstart tar oss på ett annorlunda rymdäventyr, där barnets fantasi får stå i fokus.

Här får vi följa med på en rymdresa tillsammans med Kapten Kosmos och pojken Max som ska förbereda sin resa till ”planeten” skolan.

Det är tre nervösa dagar innan Max ska börja skolan. Frågan är om han är redo? Som tur är får han brev från Kapten Kosmos med små uppdrag som ska hjälpa honom att förbereda sig. Läsaren får följa med Max på hans olika upp­drag: Kan han hitta till ”planeten” skolan själv? Vågar han prata med utomjordingar i klassen? Kan man äta den konstiga maten? Här får vi följa med Max när han löser uppgifterna på sitt eget finurliga sätt.

Bild

Bokbilder ifrån boken ”Uppdrag skolstart”.
Bild

Bild i från boken ”Uppdrag skolstart”.
Det här är en perfekt bok att läsa för barn som är nyfikna på skolan. Som kanske ska börja skolan, som nyss har börjat skolan eller som bara vill ta del av ett annorlunda rymdäventyr, där barnets fantasi får stå i fokus.
”För det är ju nästan som att besöka en helt främmande planet, när man ska börja skolan eller förskoleklassen.
Vågar man prata med med ”utomjordingarna… Eller jag menar de nya klasskompisarna. Och måste man äta alla nya konstiga maträtter? Och kommer man hitta till ”planeten” skolan? Att börja skolan är verkligen som ett nytt spännande rymdäventyr.”
Det här är en perfekt bok att läsa för barn som ska börja förskoleklassen eller skolan. Det är en underhållande bilderbok som innehåller färgglada och roliga bilder som lockar barnen att upptäcka nya saker i bilderna, som exempelvis se vad Max lilla hamster gör på varje ny sida.
I raketfart får vi läsa om när Max löser de olika uppgifterna som Kapten Kosmos förbereder honom med inför kommande skolstart.
Bild

Bild ifrån boken ”Uppdrag skolstart”.
Det här är en underhållande bok som jag hade tyckt vore bra och rolig att ha tillgänglig när jag arbeta i skolan så man kunde förbereda blivande barn som skulle börja förskoleklass eller åk 1.
Bild

I ett tidigare inlägg har jag samlat ett blogginlägg om boktips inför skolstart.


Författare: Katja Reider
Illustratör: Nikolai Renger
Kategori: Skolstart, börja skolan, fantasi, Fantasy reality, äventyr, rymden, vardagsäventyr
Målgrupp: 3 – 6 år

ISBN: 9789174692716

Boken finns att ta dela av via: Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar