Mardrömsällskapet av Lena Ollmark & Johan Egerkrans

Bild
Nu när det är tid att karva en pumpa, tända några ljus då är det perfekt att läsa rysaren Mardrömssällskapet som är en bok fylld med olika kusliga spökhistorier.

I boken Mardrömssällskapet får vi läsa om ett gäng underliga typer som samlas för att lyssna på de mest skrämmande historierna. Denna kväll ligger berättarscenen i ett gammalt sjukhus. Sällskapet består av gamla och unga, både berättarveteraner och nya nyfikna medlemmar. De möts dock inte på grund av vänskap eller trevligt umgänge. De träffas endast för att höra på historier som lockar fram mörka saker ur skuggorna. Inget och ingen kan hindra dem från att hålla dessa kusliga träffar. Här får vi hänga med en natt när sällskapet samlas och berättar fem läskiga historier.

En sen natt presenterar Mardrömssällskapet fem olika läskiga berättelser som lockar fram mörka saker ur skuggorna. Vi få höra om den skräckinjagande dockan, de krälande och slemmiga krypen, den mörka viskande skogen, ett hemsökta sjukhuset där döden går i korridoren och en berättelsen för alla mörkrädda, där vi möter den mytomspunnen och fruktad figur som kallas för Nattmannen.

Mina skrämmande favoriter är berättelsen om Nattmannen, då jag själv är riktigt mörkrädd och då den påminner i stil med andra skrämmande berättelser som jag vuxit upp med som ”Gröna madam” och ”Sleneder man”.

Här nedan kan ni ta del av de olika bilderna till alla fem berättelser, så man exempelvis kan sätta upp bilden på smartboarden för den berättelsen man läser om.

Bild

Jag har även läst den andra fristående delen i serien Mardrömsällskapet som kommer heta Nattåget.

Författare: Lena Ollmark
Illustratör: Johan Egerkrans
Målgrupp: 6 – 9 år, men går även att läsas av barn i åldrarna 9 – 12 år.
Kategori: Spökhistorier, skräck, rysare, läskigt, skrämmande, spänning, högläsning
Bokförlag: B. Wahlström
ISBN: 9789132210662
Ta del av boken som E-bok eller ljudbok via: Storytel eller Nextory
Ta del av boken via: Adlibris & Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar