Mardrömssällskapet – Nattåget av Lena Ollmark

5 TOKHEMSKA KORTA SPÖKHISTORIER FÖR DIG SOM ÄLSKAR ATT BLI RÄDD!

Nu när det är tid att karva en pumpa, tända några ljus då är det perfekt att läsa rysaren Mardrömssällskapet – Nattåget som är en bok fylld med olika kusliga spökhistorier.

Så fick jag träffa dem igen. Det hemska, skrämmande och underbara gänget av trasiga själar som kallas Mardrömssällskapet. Med dem har man aldrig tråkigt. Den här gången träffas vi på ett nattåg och berättar kusliga och lustiga historier om saker man kanske inte visste att man behövde vara rädd för. Vad är det för skrämmande som väntar i badhusets bassänger och vilka hemska experiment utförs på mormors äldreboende? Det obehagligaste av allt är nog sanningen om vad som kan hända om jag inte städar i min väldigt röriga garderob.

 

Vi har sen tidigare träffat detta hemska sällskap och fått läsa om andra skrämmande berättelser i boken Mardrömsällskapet.

Det är fem skrämmande berättelser som lockar fram mörka saker ur skuggorna, varav den första handlar om ett skrämmande monster som gömmer sig i ett stökigt barnrum, den andra berättelser handlar om konstiga experiment, den tredje spökhistorian handlar om att hitta världens läskigast spökhistoria som skrämmande nog blir till verklighet, den fjärde berättelse handlar om rädslan för vatten, den sista berättelsen handlar om ett hemsökt tåg.

 

Själv tyckte jag att berättelsen om “Den  läskigaste historian” och “Det hemsökta tåget” var de bästa berättelserna.

Här har författaren Lena Ollmark lyckats skapa spökhistorier som grundar sig i vardagen, där vanliga miljöer och händelser som barnrum, en skola och ett tåg och andra vanliga platser plötsligt blir till något kusligt.

 

Nattåget är en skrämmande bok fylld med olika kusliga spökhistorier som är riktiga rysare för barn- och unga och som passar ypperligt som högläsningsbok till Halloween.

 

Här har skräck författaren skapat välskriven skräck för de lite yngre barnen, dock anser jag att de går att läsas lite högre upp i åldrarna som 9 – 12 år.

 

Till varje avslutande berättelse har illustratören Per Gustavsson skapat skrämmande svartvita illustrationer som gör berättelsen ännu mer creepy känsla.

 

Här kan du ta del av de fem olika bilderna som kan användas vid högläsning i klassrum för att samtidigt visa upp respektive bild på ett smartboard eller liknade.

Boktitel: Mardrömssällskapet – Nattåget

Bokserie: Mardrömssällskapet 

Målgrupp: 6 – 9 år, men fungerar även upp till 12 år

Kategorier: Skräck- och spökhistorier, korta berättelser, fantasy reality, minirysare 

Författare: Lena Ollmark

Illustratör: Per Gustavsson

Bokförlag: B.Wahlströms

ISBN: 978-91-32-21228-4

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar