Zombie city av Benny Bødker & Simon Bukhave

“Gatorna i staden ligger öde, i den plundrade mataffären, bland ruttna frysvaror, vandrar Krille ensam på jakt efter mat. Eller är han ensam? Det hörs släppande steg. Plötsligt står han öga mot öga med en man som är lika rutten som maten i frysdisken. Mannen går rakt mot Krille. Och han är hungrig…”

I bokserien “Zombie city” får vi följa Krilles kamp för att överleva i en hotfull postapokalyptisk värld där de döda lurar överallt.

Zombie City är en skrämmande bokserie som utspelar sig i fyra läsliga berättelser tillsammans med svartvita illustrationer är det lättlästa böcker med text som är rak och enkel med korta meningar och korta kapitel men ändå har böckerna en undergångsstämning och tillsammans med det skrämmande och lockande framsidorna i färg är det böcker som passar till svårflörtade läsare som behöver spännande och läskiga böcker för att samtidigt utmanas i sin läsning.

Berättelsen börjar i boken “De dödas stad” med att zombieapokalypsen är här och vart ett tag. Det få människor som överlevt visar sig endast vara barn. Krille är en kille som växt upp som gatubarn och som har tagit sin tillflykt till en bunker. I den första boken ”De dödas stad” börjar det med att Krille lämnat bunkern för att försöka få tag på mat. Det visar sig att fler gatubarn överlevt då zombieapokalypsen inte var en så mycket svårare situation än deras tidigare liv.

I andra delen ”Ensam i mörkret” har Krille lyckats tagit sig tillbaka till sin bunker där han tänker hålla sig undan. Han tror han är säker eftersom han har konserver och armborstet som han fick av Lea som han möte i markaffären. Men så märker han att zombier börjar samlas utanför och förstår att de förr eller senare kommer att ta sig in.

I tredje delen ”Under jorden” har Krille tagit sig ut för att försöka ta sig till de omtalade ”de levandes land”. Men de blir inte lätt då de levande döda har tagit över staden, men denna gången är Krille inte ensam utan är ihop med ett gäng barn för att överleva. Men även inom gänget är det ett ett hårt klimat, de är hela tiden en kamp mot alla.

I fjärde och sista delen ”De levandes land” har Krille lyckats ta sig ut ur staden och han är på väg mot havet där det ryckts ligga ”De levandes land” där de sägs att de sista överlevande lever. Nu är frågan om det endast är ett önsketänkande eller en dröm och vart ska han ta vägen när det vimlar av Zombies överallt?

Det ingår arbetsmaterial till varje enskild bok:
 
 

Zombie world är en berättelse som är något annorlunda än den traditionella Zombie böckerna då denna bokserie utgår från zombiernas perspektiv. Här får läsarna en inblick i hur det kan kännas att sakta bli förvandlad till en zombie.

 

Här kan ni läsa mer om böckerna i serien Zombie world.

Bokserie: Zombie City

 

Målgrupp: 9 – 12 år

 

Kategori: Zombie, skräck, spänning, bokserie, boktema skrämmande böcker.

 

Författare: Benni Bødker

 

Illustratör: Simon Bukhave

 

Böckerna finns att ta del via: Storytel och Nextory

 

Böckerna finns att ta del av via: Adlibris, Bokus och Hegas förlag.

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar