Lea Lejontämjare av Lotte Lannerberth

Bild

 

I bokserien Lea Lejontämjare får vi läsa om bästa vännerna Lea och Elliot som tillsammans upplever flera olika spännande och smått läskiga vardagsäventyr som med hjälp av en massa fantasi blir till underhållande och fartfyllda äventyr som stärker vänskapen mellan barnen.

 

 

Här får vi följa med när barnen i sin fantasi tillsammans ska sova över i djungeln bland alla vilda djur, när plötsligt ett lejon angriper deras tält. Eller den gången de var bjudna på prinsesskalas och det mitt under princess dansen smyger ut till djungeln där de hittar en massa olika vilda djur. Men Elliot och Leo har även vart mitt ute i Nilen där de finns krokodiler, fallande träd och tandlösa pirater som jagar dem. Alla dessa spännande äventyr upplever de tillsammans i fantasins fantastiska värld.

 
 
 

 
 
 
 
 
Alla tre böcker handlar om leken som växer fram mellan fantasi och verklighet. Här får vi följa Elliot som är stor och stark och oftast upplevs som hjälten i böckerna. och Lea är en förstående och snäll, men hon är även ganska tuff.

Eftersom Elliot även har Downs syndrom så använder sig barnen av stödtecken i deras samtal dessa TAKK-tecken (tecken som stöd)
kan man slå upp i slutet av varje enskild bok för att se hur de kan göras.

Bild

 

Bild

 
Till alla tre böcker ingår gratis lärarhandledning till respektive bok.
 
 
 

Jag har fått tagit del av dessa böcker från bokförlaget Kikkuli förlag, då jag vill finna flera böcker som tar upp Downs Syndrom då det den 21 mars varje år är internationella Downs Syndrom dagen samt att jag vill hjälpa till att sprida information att OLIKA ÄR BRA!

Jag vill även uppmärksamma ”Rocka sockorna” uppmaningen där vi tillsammans kan genom att bära två olika strumpor väcka uppmärksamhet och hyllar olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter och på detta enkla sätt få tillfälle att sprida kunskap kring Downs syndrom.

 
 
 
 
 
Givetvis är jag med och rockar sockorna för att hylla olikheterna och stå upp för människornas lika värd och rättigheter.
 

Bild

 

Bild

 
Nu finns det även en Rocka sockorna sång.
 

Bild

 
Texten finns även med ackord och text, med tecken som stöd TAKK och med bilder.  
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan även färglägga strumpor med hjälp av Rutan och Randans mallar.
 
 
 

*Material kommer från Mitt lilla klassrum på nätet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har även tagit fram ett pysselhäfte inför Downs syndrom dagen med Rocka sockorna tema. Jag har också ett temainlägg “Downs syndrom & Rocka sockorna dagen 21/3”, där jag tipsar om andra böcker med barn med Downs syndrom och olika aktiviteter som kan göras denna dagen.

 
 
 
 
 
 
 

Bild

 
 

I UR fristående podd avsnitt “Hårda ord” får vi ta del av vad man får man säga till en kompis och hur talar vuxna till varandra? I tv visas program där deltagarna blir förolämpade, utskällda och utröstade. Får man verkligen göra så? Hur känns det när någon talar till oss med så hårda ord? Ett program för lågstadiet som berör barns värdegrund och värderingar i förhållande till kamrater.

I avsnittet Olika får vi ta reda på varför vi tar på oss udda strumpor varje år den 21 mars. 

Här får vi höra om när systrarna Nathea och Noelle är ute på stan och det händer det att andra människor pekar på Noelle. Hon har Downs syndrom vilket gör att hon pratar och ser lite annorlunda ut. Nathea bestämde sig för att starta “Rocka sockorna”. Genom att ta på sig olika sockor kan man visa att man gillar att vi människor är olika. Massor av personer tog på sig olika strumpor och Nathea fick vara med i tv.

Till Hårda ord finns lärarhandledning.

 
 

Serietitel: Lea Lejontämjare
 
Boktitel med lärarhandledning:
 
 
Författare: Lotte Lannerberth
 
Illustratör: Johanna Rehn
 
Målgrupp: 3 – 6 år
 
Kategori: Fantasi, vardagsäventyr, bilderböcker, Downs syndrom, TAKK-tecken
 
Bokförlag: kikkuli Förlag
 
Köp böckerna på: Adlibris,Bokus, Bokfynd.nu

 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar