Monster Monster: Trollkarlstrollet & Sjöjungfruodjuret av Johannes Pinter & Lucas Svedberg

Bild

I bokserien Monster-Monster har återigen den magiska gamla filmprojektorn lyckats skapa mystiska och läskiga monster, de ena konstigare en de andra. Med hjälp av den magiska filmprojektorn och utifrån klasskompisarna Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver gemensamma mardrömmar skapas de alltid en blandning av två sorters monster. Alltså mer farligare och ännu läskigare. Men med mycket samarbete och med hjälp av de fem vännernas olika kreativa superförmågor lyckas de på olika sätt rädda människorna och den lilla staden Glänteby från att invaderas av de olika mardrömsliknande monster.
I tidigare böcker har vännerna fått brottats mot den köttätande tentakelväxten, fajtas mot en karatemumie, fångat en liten argsint Varulvsvätte och försökt att inte bli ihjälskjuten av skjutgalna rymdmördarsniglar.
Bild
”I den femte boken ”Trollkarlstrollet” vaknar just ett trollkarlstroll till liv under Gläntebys statsfest och börjar förvandla stadens invånare till guldmynt, så vännerna behöver använda sig av kunskap i från gammal folktro för att besegra trollkarlstrollet innan trollet har gjort alla människor och djur till guldpengar.”

”I den sjätte boken ”Sjöjungfruodjuret” blir ett blött äventyr när barnen oturligt nog lyckas skapa en sjöjungfruodjur efter att de försökte kasta bort den magiska filmprojektorn i sjön Himlapölen. Nu måste de stoppa de hungriga monstret från att äta upp alla badsugna badgäster.”
Bild

Det här är lättlästa kapitelböcker som ingår i bokserien Monster monster och som är en fantastiskt spännande bokserie full av magi, action och superkrafter som riktar sig till alla monster älskande bokslukare.
Det är en bokserie som väcker läslusten hos barn i åldrarna 6 till 9 år, men fungerar även upp i mellanstadiet hos lässvaga barn. Med sina färgstarka och actionfylld framsidor innehåller böckerna korta kapitel skrivna med lättläst och luftig text tillsammans med stämningshöjande bilder i svartvit, något som håller läslusten vid liv i dessa fartfyllda äventyrsböcker som är fyllda med fantasifulla monster, nervkittlande action, magi och humor.
Bild

Det är även böcker som tar upp olika personers egenskaper, deras styrkor och svagheter och deras olika bakgrunder och familjeförhållande och i böckerna möter barnen även helt andra former av ”monster” – skrämmande företeelser som ibland sticker fram sitt fula tryne mitt i vardagen som mobbing, orättvisor, allvarliga sjukdomar och egna fel och brister är sådant som de måste försöka besegra.
Monster Monster-serien riktar sig till barn 6-9 år och är planerad till 20 böcker och idag ingår böckerna:

Del 1 Den köttätande tentakelväxten
Del 2 karatemuminmonster
Del 3 Varulvsvätten
Del 4 Rymdmördarsniglarna
Del 5 Trollkarlstrollet
Del 6 Sjöjungfruodjuret
Del 7 Skelettängeln
Del 8 Mårrspöket 

Bild

Till de två första böckerna i serien ingår gratis lärarhandledning som riktar sig till låg- och mellanstadiet som innehåller ett antal lustfyllda och kreativa övningar.
Bild


Bokserie: Monster Monster
Boktitel: Trollkarlstrollet del 5Boktitel: Sjöjungfruodjuret del 6

Författare: Johannes Pinter

Illustratör: Lucas Svedberg

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Spänning, äventyr, fantasy, fantasy reality, vänskap, magi, monster, samarbeta, 

Bokförlag: Egmont Publishing

Alla böcker i serien går att lyssna och läsa genom bok apparna: Storytel och Nextory.

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus eller Egmont Publishing


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar