En Minecraft-zombies dagbok – Mitt liv som zombie av Zack Zombie & Leon Ramstedt

Har du någonsin undrar hur det är att leva som en Minecraft Zombie?

I boken En Minecraft Zombies dagbok” får möta Zombie, en ung zombiekille som lever i Minecraft världen. Precis som vanliga människor försöker Zombie få ihop sitt liv. Genom hans dagbok lär vi känna Zombie och hela hans värld som till stor del liknar människovärlden. Det handlar om skolan, tjatiga föräldrar och kompisar. Zombie hänger helst med Smygo, Slimey och Skeletto och de vet allt om varandra. Eller inte precis allt. Zombie har nämligen en hemlighet, han är kär i Lilly Lik! En dag råkar fröken avslöja Zombies hemlighet för hela klassen. Hur blir det nu?
Det här är en underfundig, lättläst och rolig dagbok, där berättelsen är skriven med ett enkelt språk med en text med mycket luft på sidorna och korta kapitel tillsammans med färgglada, Minecraft illustrationerna som ser ut att vara hämtade direkt ur spelet som lär locka många unga Minecraft tokiga barn.
Bild

Provläs boken genom att klicka på bilden.
Att ge ut böcker med teman som utgår från igenkännande platser som spelvärldar är ett bra sätt att främja läsintresset hos barn.
Tidigare har det funnits en del faktaböckerna om Minecraft som ständigt var utlånade på skolbibliotek jag arbeta på och nu finns äntligen en skönlitterär bok som utspelar sig i Minecraft världen.
Nu har en av Gullis lästips följare möjligheten att vinna ett exemplar av första delen av En Minecraft Zombies dagbok i samarbete med Hegas bokförlag. Tävlingen finns på min Facebooksida och Instagram sida.*Observera att du behöver följa någon av dessa sociala konton för att kunna delta i tävlingen.

Tävlingen avslutas 20.04.12

Om ni vill ta del av skönlitterära böcker om är skrivna i dagboksformat kan ni ta del om boktema inlägget Dagboksböcker

Bokserie: Zack Zombie
Författare: Zack Zombie
Illustratör: Leon Remstedt
Målgrupp: 9 – 12 år (men jag anser att den fungerar för lägre åldrar också.)
Kategori: Fantasy, humor, dagbok, spelvärld, vardag
ISBN: 9789178817061
Bokförlag: Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar