Nina & Nino lär om dinosaurier & vikingar av Fabrice Erre & Sylvain Savoia

I den nya faktaserien Nina och Nino som är utformade som serieböcker får vi på ett nytt, underhållande och tydligt sätt lära oss om stora historiska händelser som skett runt om i våran värld genom tiden. 
Bild

65 miljoner år efter det att dinosaurierna dött ut upptäcktes de av människan. Sedan dess har vi inte slutat att förundras över dem. Hur gick det egentligen till när “fossil-jägarna” och paleontologerna upptäckte de här utdöda djuren? Djur som ingen människa någonsin sett på riktigt.
Bild

På yngre järnåldern – under en period på trehundra år – satte sjöfarare skräck i hela Europa. Det handlar om vikingarna. De var hänsynslösa krigare, men inte bara det. De var också handels-resande och skickliga sjömän.

Bild

Här får vi följa storasyster Nina som lär oss och sin lillebror Nino om historiska stora händelser, genom en slags tidskarta i varje enskild bok. I slutet av varje bok får vi ta del av mer information om andra viktiga saker samt ta del av en tidslinje.

I de två första böckerna får vi först lära oss om dinosaurierna och hur det gick till när vi börjande upptäcka dessa dessa spännande varelser och i den andra boken får vi veta mera vikingar, en bok som till och med innehåller den senaste DNA forskningen som visar att krigaren från graven i vikingastaden Birka var en kvinna. ​

Bild

Varje bok är utformad som serieböcker som både är spännande och lärorika böcker i serieformat lär ut intressant fakta. Här får vi veta mer som om dinosaurierna, vikingarna och i kommande böcker får vi veta mer om samurajerna, Kleopatra och pyramiderna,  kinesiska muren, och om professorn Albert Einstein, Napoleon, Månlandningen, Gandhi, Louis XIV, Titanic och många andra intressanta ämnen i faktaböckerna Nina och Nino.
Bild

Här kan ni läsa mer om Samurajer.

Bokserie: Nina och Nino
Författare: Fabrice Erre
Illustratör: Sylvain Savoia
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Faktaböcker, serieböcker, dinosaurier, urtiden, vikingar, historia, tidslinje, fakta
Böckerna finns på: Adlibris, Bokus och Hegas bokförlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar