Barnen i Kramdalen – En saga om fördomar och barns olikheter av Andreas & Emelie Sjölander

Olika är bra!

Det här är en klassisk saga om ett mycket viktigt ämne. Boken ska bidra till att öka förståelsen för andra, även för de som är födda med särskilda behov eller har andra förutsättningar. Sagan visar att alla är unika och har olika värdefulla egenskaper. I slutet av boken finns det även frågor som kan användas som diskussionsunderlag mellan barn och vuxen. 
 

I boken får vi träffa figurer som bl.a har ADHD, en med Autism, en med Downs syndrom, en i en rullstol och barn med olika hudfärg. Alla har olika egenskaper och förutsättningar – och alla behövs!

Det här är verkligen en bra bok att använda som verktyg i värdegrundsarbetet när man pratar om allas lika värde och barns olikheter.

Med bokens hjälp kan man öppna upp för diskussion med barnen om att alla är olika och att allt inte går att se. Att inte döma, anta eller tro – genom att titta på någon. Till sin hjälp kan man använda klassfoton med en salig blandning figurer som finns längst bak i boken.

Barnen i Kramdalen är lättsamma barnböcker med inbyggd kunskap! Barnböcker som lär dig och ditt barn om t ex svensk historia på ett lättsamt sätt. Den första boken Barnen i Kramdalen 1 – En saga om integritet och tafsare” tar upp om integritet, stopp min kropp och rätten till sin egen kropp. Här kan ni läsa mer om den boken. Den tredje fristående delen kommer heta Kramdalen 3 – En saga mot mobbing och utanförskap”.

En viktig och betydelsefull bok som bidrar till att öka förståelsen och empati för andra, även de som är födda med särskilda behov eller har andra förutsättningar.

Jag har även tagit fram ett pysselhäfte inför Downs syndrom dagen med Rocka sockorna tema. Jag har också ett temainlägg “Downs syndrom & Rocka sockorna dagen 21/3”, där jag tipsar om andra böcker med barn med Downs syndrom och olika aktiviteter som kan göras denna dagen.

Boktitel: Barnen i Kramdalen 2 – En saga om fördomar och barns olikheter

Bokserie: Barnen i Kramdalen

Författare: Andréas Sjölander &  Emelie Sjölander

Illustratör: Andréas Sjölander

Kategorier: Normer, värderingar, empati, allas lika värde, förståelse, diagnoser, annorlunda , respekt, viktigt budskap

Målgrupp: 4 – 10 år

Bokförlag: Barnsmart.se

Boken går att ta del av via bok appen: Polyglutt.

ISBN: 9789198444018

Möjlighet att köpa till handledning till boken

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Boksmart, Bokus, Bokfynd.nu


 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar