Kristallhjälmen av Malin Wennerhult

Kristallhjälmen är en fantasifylld och lättläst kapitelbok som tar oss till den undangömda världen Athirion.

Ett magiskt gränsland där älvor och drakar finns. Här får vi följa med på ett äventyr där vänskapen och tillit sätts på prov.

Kristallhjälmen är den andra fristående boken i serien Uppdrag i Athirion där den första boken heter Draksvärdet och den tredje delen och sista delen heter Eldskölden.

Mörka krafter har tagit makten Athirion. Landets fiender skall frigöras, främst drakarna. Ville hamnar mitt i händelsernas centrum.”

Ville får skulden för precis allt, vare sig han är skyldig eller ej. Till och med mormor gör honom besviken när han kommer till Gränslandet. När Ville kryper in under buskarna i hennes trädgård för att komma hem igen, hamnar han istället på en öde hed i utkanten av riket Athirion.

Så småningom möter Ville en drake, som inte heller känner att han passar in. Kan Alayli, härskarinnan i Drochmund, ge Ville och draken det de längtar efter?”

 

Trilogin Uppdrag i Athirion är en så kallad portal fantasy som tar oss från vår vardag genom en magisk portal till den magiska och undangömda världen Athirion. De är perfekta böcker att sätta i händerna på barn som kommit igång att läsa men fortfarande behöver lite större text och korta kapitel samtidigt som de är perfekta böcker för högläsning för barn i lågstadieåldern. Böckerna innehåller igenkännande vardagskänslor tillsammans med äventyr som är spännande utan att vara läskiga i fantasifull värld fyllda av magi, övernaturliga händelser fylld av olika natur- och sagoväsen.


Boktitel: Kristallhjälmen del 2

Trilogi: Uppdrag i Athirion

Författare: Malin Wennerhult

Kategori: Fantasy, portal fantasy, magi, ondska, spänning, äventyr, drake, familjeförhållande, självkänsla, självförtroende

Målgrupp: 6 – 9 år

Bokförlag: Semnos förlag

ISBN: 9789188771353

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu, Semnos förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar