Siris äventyr – Mimers gåta av Patric Nyström & Per Demervall

En serie som blandar fantasifullt äventyr med historiska miljöer och fakta om vikingatiden.

Mimers gåta är den andra delen i den grafiska bokserien Siris äventyr som tar läsarna tillbaka till vikingatiden. Den första delen heter Kejsarens skatt.

I den andra boken, ”Mimers gåta”, återförenas den starka kvinnliga vikingaflickan Siri med sin nya bysantinska vän Zack och tillsammans följer de med Vikingahövdingen Torkel till Birka. Där träffar de munken Ansgar (som har funnits på riktigt), han har hört talas om en hemlig skatt som finns gömd på en mystisk plats som heter Mimers brunn. För att hitta brunnen och skatten måste de lösa gåtor, klara av svåra prövningar och handskas med skurkarna Ivar och Grym, som också letar efter brunnen.

I Mimers gåta utspelats sig handlingen på historiska platser som handelsplatsen Birka som var en viktig plats under vikingarna tiden. 

Här skildras vikingarnas liv på ett historiskt korrekt sätt, där en hel del fakta lyfts fram både i bilderna som i text och på faktasidan längst bak i boken. I denna bok får vi lära oss mer om runornas uppkomst och hur viktigt det är att kunna läsa.

Mimers gåta är ett underhållande och lättläst vikingaäventyr som bjuder på en fartfylld och humoristisk berättelse med historiska inslag både i bild och text tillsamman med fascinerande fakta om den intressanta vikingatiden. 

På ett nytt, roligt och upplyftande sätt kan den grafiska bokserien ”Siris äventyr” fungerar utmärkt som komplement till läroböcker när klassen läser om vikingatiden, då böckerna även innehåller faktadelar om vikingatiden samt att det finns lärarhandledning till respektive bok.

Böckerna finns även översatta till engelska och kommer att översatts till andra språk som Turkiska.

Boktitel: Siris äventyr – Mimers gåta, del 2

SerietitelSiris äventyr

FörfattarePatric Nyström

Illustratör: Per Demervall 

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Äventyr, spänning, humor, fakta, förr i tiden, vikingar, runor, Birka, grafisk serie

BokförlagStevali Barn 

ISBN: 9789188639936

Lärarhandledning

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: AdlibrisBokusBokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar