Siris äventyr – Kejsarens skatt av Patric Nyström & Per Demervell

”Kejsarens skatt” är första delen i den blivande bokserien ”Siris äventyr” som släpps som inbunden utgåva med extra material, med faktadelar om vikingar och tillhörande lärarhandledning. Tidigare har böckerna givits ut av Rabén & Sjögren som ni kan läsa mer om här.  Nu är bokserien utgiven av Stevali Barn som satsar på bokserien, där del två ”Mimers gåta” och sedan ”Äventyr i Paris”.

Siris äventyr är en välskriven barnboksserie som blandar fakta och fantasi, här får vi möta färgstärka karaktärer i detaljrika och lekfulla illustrationer som tar läsarna på ett fartfyllda och spännande vikingaäventyr med mycket humor både i text och bild.

 

För många unga är grafiska serier en bra väg in i läsningen och kan på så sätt locka unga läsare till läslust och mer läsning.

 

Siris äventyr är en väl tecknad bokserie som är uppbyggd med historiskt korrekt grundfakta om vikingatiden som med en stor nypa fantasi riktar sig till pojkar och flickor i åldrarna 9 – 12 år. Med sin lättlästa berättelse passar den även utmärkt för barn som fått upp lästempot.

Här kan du få tips på flera olika serietecknande böcker.

 

På ett nytt, roligt och upplyftande sätt kan bokserien ”Siris äventyr” fungerar utmärkt som komplement till läroböcker när klassen läser om vikingatiden. Till böckerna kommer finnas det även tillhörande lärarhandledning. Som även kommer att finnas på engelska. Då böckerna kommer att ges ut på både som E-böcker och översatta på engelska. Böckerna går även att läsa som E-böcker via boktjänsten Storytel.

 

 

 

 
Längst bak i boken finns lättförståelig historisk korrekt fakta om vikingatiden så möjligheten finns att utveckla ett historiskt intresse för vikingatiden på ett underhållande sätt.

 

 

 

 

 

 

 

Nu har två av Gullis lästips följare möjligheten att vinna ett exemplar av första delen i det grafiska vikingaäventyret ”Siris äventyr – Kejsarens skatt” i samarbete med bokförlaget Stevali Barn.

Tävlingen avslutades söndagen den 21 juni 2020.

Vill du veta mer om vikingar då kan du besöka flera olika platser som Historiska museet i Stockholm, Birka vikingastad, Vikingamuseum i Stockholm, här kan ni läsa mer om det museet i ett tidigare blogginlägg och Fotvikens vikingaby. Om du vill läsa fler böcker om vikingatiden så har jag samlat ett större blogginlägg om böcker om forntiden till vikingatiden som du kan läsa mer om här.


BoktitelSiris äventyr – Kejsarens skatt, del 1

SerietitelSiris äventyr

Författare: Patric Nyström 

Illustratör: Per Demervall 

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Äventyr, spänning, humor, fakta, förr i tiden, vikingar, grafisk serie

BokförlagStevali Barn 

ISBN: 9789188639929

Lärarhandledning

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar