Jakten på julen ~ En julberättelse i 24 kapitel av Anna Helgesson, Mikhael Mikalides & Jonas Anderson

"Jakten på julen" är en spännande och högaktuell advents berättelse om julens ursprung som tar fyra vänner på en mystisk resa med magiska möten och det viktiga budskapet att vi tillsammans måste försöka bidra till en bättre värld. Att läsa Jakten på julen är som tomtebloss för ögonen och julmust för själen.

"Att läsa Jakten på julen är som tomtebloss för ögonen och julmust för själen."

“Jakten på julen” är en spännande och högaktuell advents berättelse om julens ursprung som tar fyra vänner på en mystisk resa med magiska möten och det viktiga budskapet att vi tillsammans måste försöka bidra till en bättre värld.

”Jossan, Sofia, Donya och Priya går i årskurs 6 på Vårbyskolan i Huddinge. Under ett temaarbete i skolan bestämmer de sig för att på egen hand ta reda på julens ursprung. Flickorna ger sig av för att söka svar och deras jakt på svar tar dem till centrala Stockholm. Men så får de ett oväntat uppdrag där de blir ombedda att hjälpa en ensamkommande flyktingpojke i nöd. Vännerna hamnar i ett spännande och mystiskt äventyr under en kall vinternatt där de får uppleva flera magiska möten som ger dem inspiration och mod att fortsätta lösa problemet. Det blir ett äventyr som de sent kommer att glömma.”

Detta är en högaktuell adventsbok med det starka budskapet att tillsammans kan vi försöka bidra till en bättre värld. Boken återspeglar de mångkulturella land som vi lever i idag då det fyra vännerna kommer från olika delar av världen med olika kulturella bakgrunder.

 

Mångfald är något som även återspeglas i berättelsen och tas upp på flera olika sätt men på ett naturligt sätt, som när vi får möta den gamla bibliotekarien med nedsatt hörsel som funktionsnedsättning, men här tas även det dagsaktuella samhället upp som att en av flickorna använder slöja och när flickorna möter tiggaren som behöver deras hjälp.

 

Under den medryckande julberättelsen gång känner man hur sammanhållningen mellan vännerna stärks ytterligare i jakten på deras gemensamma medkänsla för att försöka bidra till en bättre värld.

 

Det här är verkligen en bok som öppnar upp till diskussion. Varje kapitel tar upp olika aktuella samhällsengagerade ämnen som säkert skulle värma en SO – lärares hjärta.

 

Invävt i berättelsen finns det även fakta om julen och genom bokens berättelse går det en osynlig röd tråd där den kristna jul tron återspeglar sig i berättelsen, men det är inget som uppmärksammas i boken utan lyfts fram på ett väldigt bra sätt.

Boktrailern är skapad av Gullis lästips.

Jakten på julen är en stor och stämningsfull adventsbok om fångar upp läsarens intresse med den silvriga texten och glänsande snöflingorna. Denna medryckande adventsbok är en mystisk och stämningsfull julberättelse i 24 kapitel som ämnad för barn i åk 3 – 6, men passar även på högstadiet och för vuxna som kan beröras av denna berättelse.

Jakten på julen skildrar en modern bild av Sverige och bokens budskap är gemenskap, solidaritet, mod samt goda handlingar föder goda handlingar.

 

Boken är skriven med lagom långa kapitel där varje kapitel öppnar upp för aktuella samhällsengagerade ämnen tillsammans med stora färgstarka och stämningshöjande illustrationer i färg som gör detta till en magisk jul skimrande underverk till adventsbok som inte kommer lämna någon läsare oberörd.

 

Till boken ingår ett bildspel som passar att att visas vid högläsning i klassrummet.

Via Bonnier Education – Clio kan ni ta del av en lärarhandledning. 

Under 2020 släpps Jakten på julen som ljudboksserie!

 

Jakten på julen släppts som ljudbok i fyra delar med start första advent!

De följande tre delarna släpps i turordning varje söndag fram till jul.

 

Berättelsen finns att lyssna på via Storytel och är baserat på boken med samma namn. Inläsare är Sebastian Karlsson.

Boktitel: Jakten på julen – En julberättelse i 24 kapitel

Adventsbok för 2018

Författare: Anna Helgesson & Mikhael Mikalides

Illustratör: Jonas Anderson

Kategori: Adventsbok, 24 kapitel, spänning, äventyr, mystisk, stämningsfull, solidaritet, mångkulturell, samhällsengagerade & gemenskap

Bildspel

Lärarhandledning

Målgrupp: 9 – 12 år

Bokförlag: PP bokförlag

ISBN: 978919829496

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu eller CDON

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar