Uppdrag: Rädda julen av Cecilia Rihs & Silvy Strand

Uppdrag: Rädda julen är ett spännande och fartfyllt juläventyr i ett vinterlandskap bland folktro och skrock. Fylld med bångstyriga sagoväsen, magi och humor.

 

Ett spännande och fartfyllt juläventyr i ett vinterlandskap bland folktro och skrock.
Fylld med bångstyriga sagoväsen, magi och humor.

 

Ett spännande och fartfyllt juläventyr i ett vinterlandskap bland folktro och skrock. Fylld med bångstyriga sagoväsen, magi och humor.

Julen är hotad! Bara tre dagar innan julen är det någon eller några som förstår julen. Paket och pepparkaksdegar försvinner. Folk bryter ben på såpade trappor. Mjölk surnar och snögummor förstörs. Russin i glöggen förvandlas till harlortar och julmusiken låter som jämrande spöken. Lina och Peppar måste rycka ut för att ta reda på vem som har sådana lömska planer och inte nog med det: de måste försöka stoppa julförstörarna…Och de måste rädda julen! Lina och Peppar får pulsa genom skogar och tampas med väsen som de aldrig mött förut.

 

 

Uppdrag: Rädda julen är en normkritisk bok där det byggs snögummor och där farmödrar är äventyrare. De här är en adventsbok som andas magi och saga och som är fylld av olika sagoväsen, här får vi läsa om gårdstomtar och Tacklare (världens bråkigaste troll), vättar och annat oknytt. Här får vi läsa om Lina som är en lite rädd tjej, men som samtidigt är nyfiken och sugen på äventyr. Hon dras in i ett juläventyr tillsammans med  den orädda och kaxiga lilla krabaten Pepper som tillsammans bildar ett radarpar och blir starkare än stål. 

Bild

 

”Uppdrag rädda julen”är en fristående bok i bokserien Uppdrag. Det finns sex tidigare böcker i serien.

Boken är skriven med luftig text och med korta kapitel tillsammans med stämmningshöjande bilder i färg. Även om det är första boken i serien som har färgade och detaljerade bilder så tycker jag att det är väldigt mörka bilder.

Uppdrag: Rädda julen är skriven som en adventsbok med 24 kapitel, men den kan även läsa i ett sträck då kapitlen är fartfyllda och korta och där många kapitel slutar med en spännande cliffhanger.

Bild

 

Bild

 

Till boken ingår gratis lärarhandledning. 

 

Uppdrag: Stoppa julpiraterna är ett fartfyllt juläventyr bland älvor, pirater, nissar & tomtar!

Inför julen 2023 släpptes ett nytt juläventyr med adventsboken “Uppdrag; Stoppa julpiraterna” som du kan läsa mer om här.

Boktitel: Uppdrag: Rädda julen

 

Adventsbok 2016

 

Bokserie: Uppdrag

 

Författare: Cecilia Rihs

 

Illustratör: Silvy Strand

 

Kategori: Äventyr, spänning, humor, magi, sagoväsen, naturväsen folktro, skrock, jul, adventsbok, 24 kapitel

 

 

Provläs

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Lärarhandledning

 

Bokförlag: Olika förlag

 

ISBN: 9789187413155

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nuOlika förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar