Uppdrag: Rädda julen av Cecilia Rihs & Silvy Strand

Bild

 

Ett spännande och fartfyllt juläventyr i ett vinterlandskap bland folktro och skrock.
Fylld med bångstyriga sagoväsen, magi och humor.

 

Bild

 
 
“Julen är hotad! Bara tre dagar innan julen är det någon eller några som förstår julen. Paket och pepparkaksdegar försvinner. Folk bryter ben på såpade trappor. Mjölk surnar och snögummor förstörs. Russin i glöggen förvandlas till harlortar och julmusiken låter som jämrande spöken. Lina och Peppar måste rycka ut för att ta reda på vem som har sådana lömska planer och inte nog med det: de måste försöka stoppa julförstörarna…Och de måste rädda julen! Lina och Peppar får pulsa genom skogar och tampas med väsen som de aldrig mött förut.”
 

 
Uppdrag: Rädda julen är en normkritisk bok där det byggs snögummor och där farmödrar är äventyrare. De här är en adventsbok som andas magi och saga och som är fylld av olika sagoväsen, här får vi läsa om gårdstomtar och Tacklare (världens bråkigaste troll), vättar och annat oknytt. Här får vi läsa om Lina som är en lite rädd tjej, men som samtidigt är nyfiken och sugen på äventyr. Hon dras in i ett juläventyr tillsammans med  den orädda och kaxiga lilla krabaten Pepper som tillsammans bildar ett radarpar och blir starkare än stål. 

Bild

 

”Uppdrag rädda julen” är en fristående bok i bokserien ”Hemliga boken för äventyrare”. Det finns sex tidigare böcker i serien.

Boken är skriven med luftig text och med korta kapitel tillsammans med stämmningshöjade bilder i färg. Även om det är första boken i serien som har färgade och detaljerade bilder så tycker jag att det är väldigt mörka bilder.

Uppdrag: Rädda julen är skriven som en adventsbok med 24 kapitel, men den kan även läsa i ett sträck då kapitlen är fartfyllda och korta och där många kapitel slutar med en spännande cliffhanger.

Bild

 
 

Bild

 
 
Till boken ingår gratis lärarhandledning. 
 

Boktävling

Nu har en av Gullis lästips prenumeranter möjligheten att vinna adventsboken Uppdrag. Rädda julen.

TÄVLINGSREGLER

OBSERVERA: Skriv upp din mejladress i kommentarerna under detta blogginlägg så att jag även kan se om du har skrivit upp dig som prenumerant, där du även svara på frågan om vad adventsboken heter och varför just du vinna denna adventsbok.

Boktävlingen avslutas den 23 november 2020 klocka 15.00 och kommer att bli informerad här samt via mail. 

*Vinnaren betalar en fraktsumma till Gullis lästips på 90 kr. 

Tävlingen är avslutad och den lyckliga vinnaren av adventsboken Uppdrag: Rädda julen är Erica Strandberg.

Boktitel: Uppdrag: Rädda julen

Adventsbok 2016

Bokserie: Hemliga boken för äventyrare

Författare: Cecilia Rihs

Illustratör: Silvy Strand

Kategori: Äventyr, spänning, humor, magi, sagoväsen, naturväsen folktro, skrock, jul, adventsbok, 24 kapitel

Provläs

Målgrupp: 6 – 9 år

Lärarhandledning

Bokförlag: Olika förlag

ISBN: 9789187413155

Köp boken på Adlibris, Bokus, Bokfynd.nuOlika förlag

Dela gärna detta inlägg:

2 Replies to “Uppdrag: Rädda julen av Cecilia Rihs & Silvy Strand”

  1. Jag tillbringar mycket tid ute i (troll)skogarna och det vore en dröm att få möta några rumpnissar på skogspromenaderna. Voffor dådå? Jo, för rumpnissar är oftast snälla och vill inget ont. Precis som jag lär mina elever att det är bra att vara källkritisk och våga fråga så gör rumpnissarna det på sitt sätt. De frågar sig ”voffor gör hon/di på detta viset?” och liknande, de är inte alls blyga utan vågar fråga.

    Den här boken Uppdrag: Rädda julen skulle vara perfekt att få läsa som högläsningsbok. Den verkar spännande och julig, två perfekta ting på samma gång. Det skulle vara så fint att komma tillbaka till eleverna från den karantän jag befinner mig i och få bjuda eleverna på läsning av den här boken under decembermånad. Eleverna jag undervisar är riktiga kämpar som skulle fascineras av just den här typen av bok, en riktig dröm att börja läsa 1 december!

    1. Grattis Erica du är den lyckliga vinnaren av adventsboken Uppdrag: Rädda julen. Bland annat för att du tog dig tiden att skriva ett så underhållande svar och för att du var den ända tävlande i denna tävling. jag kommer även att kontakta dig via mail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...