Vildhästen Izza & nattens skuggor av Jenny Wuori & Ester Conceicao

I bokserien ”Vildhästen Izza” får vi följa med ut på steppen där vildhästen Izza lever tillsammans med sina hjord, här får hon tillsamman med sina vänner vara med om olika nervkittlande och magiska äventyr.

Det är full galopp i denna otroligt fängslande och spännande hästboken om vildhästen Izza!

Vildhästen Izza och nattens skuggor är den andra och fristående boken i den älskade serien om Vildhästen Izza och hennes vänner. Den första boken heter Vildhästen Izza – den första berättelsen.

 

“Vildhästen Izza älskar dalen som tillhört hennes hjord sedan urminnes tider. Men lyckan tar slut dagen då den fruktade hjorden Nattens Skuggor och deras hänsynslösa ledarhingst, Texas, tillfångatar Izza och hennes hjord. En dag får Izza nog av sina plågoandar och utmanar Texas som ledare. Nattens Skuggor tror det ska bli en enkel seger, men ingen känner till Izzas övernaturliga krafter som hon kan väcka till liv när hjordens överlevnad hotas.”

I bokserien ”Vildhästen Izza” får vi följa med ut på steppen där vildhästen Izza lever tillsammans med sina hjord, här får hon tillsamman med sina vänner vara med om olika nervkittlande och magiska äventyr.
Boken är skriven av Jenny Wuori & illustrerad av Ester Conceicao.

Det här är en berättelse om att se möjligheter istället för problem och övervinna svårigheter med hjälp av mod, förmågan att tänka annorlunda.

Här har författaren Jenny Wuori återigen lyckas med att fånga läsarna redan från första sidan med den spännande handlingen och korta kapitel som ofta slutar med en spännande cliffhanger som gör att man bara måste fortsätta läsa boken och tillsammans med illustratören Ester Conceicao otroligt vackra illustrationerna som förstärker berättelsens handling.

 

 

Bilder som säkert många hästtokiga skulle kunna vilja ha som affischer i sina rum.

Jag gillar verkligen hur förlaget och författaren Jenny har satsat på att göra böckerna i serien vildhästen Izza lockande med lite gummi liknade omslag, guldbokstäver och lockade omslag.

Det ända jag opponerar mig om är att den första boken är riktad till barn mellan 6 – 9 år, medans den här boken känns som att den riktar sig mer till ca 9 – 12 år, pga av att texten är skriven med mindre bokstäver och tätare mellan raderna. Något som kanske de barn som läst den tidigare boken och upptäcker att det är mer kompakt text och kanske tycker att det blir svårare att läsa denna beroende på läskunskapen. Samtidigt som det kan vara en morot för att vilja lära sig att läsa snabbare.

 

 

Däremot fungerar båda böckerna lika bra som individläsning som högläsningsböcker, då böckerna även innehåller helt magiska illustrationer som förstärker handlingen i böckerna.

Det här är verkligen en bok som hästälskare inte får missa att läsa!

BOKTÄVLING

I samarbete med bokförlaget Jenny Wuori AB och Gullis lästips har två av Gullis lästips följare möjligheten att vinna ett av dessa två grymma bokpaket.

Första priset innehåller första delen i serien Vildhästen Izza “Vildhästen Izza – Den första berättelsen”, samt den andra boken “Vildhästen Izza och nattens skuggor” samt en gymnastikpåse med ett tryck på vildhästen Izza. 

Andra priset är första delen i serien Vildhästen Izza “Vildhästen Izza – Den första berättelsen” och en gymnastikpåse med tryck på vildhästen Izza.

TÄVLINGSREGLER

Det går bra att tävla både på min Facebooksida, som Instagram sida eller här på bloggen.

  • Gilla detta inlägg.

  • Följ Gullis lästips på min Facebooksida eller Instagram sida, eller på båda platserna. Eller prenumerera på mina  blogginlägg.

  • Följ Izza Vildhäst Facebooksida eller Instagram sida.

  • Dela med dig av detta inlägg på dina sociala medier och tagga Gullis lästips och Izza vildhäst.

  • Motivera varför just du eller någon du känner ska få vinna.

Tävlingen avslutas söndagen den 10 januari 2021 kl 18.00.

Boktitel: Vildhästen Izza & nattens skuggor Del 2

Bokserie: Vildhästen Izza

Målgrupp: 9 – 12 år, men jag anser att boken går att högläsas redan från 6 år.

Författare: Jenny Wuori

Illustratör: Ester Conceicao

Kategori: Spänning, fantasy, äventyr, magi, hästar, mod, kapitelbok, högläsningsbok

ISBN:  9789198620023

Bokförlag: Jenny Wuori AB

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu, Wuori AB

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar