Björnar: en historia från Norrsken av Malin Falch

Här möts vi av en spännande och gripande läsning som även tar upp de gamla norska folksagorna och sägnerna på ett nytt sätt.

”Björnar: en historia från Norrsken” är en fristående berättelse från succéserie ”Norrsken” som vunnit många priser och översatts till flera språk. Den andra boken,Vikingarna och oraklet” och ”Kråksystrarna” finns nu på de svenska seriehyllorna och kommer att recenseras i senare inlägg.

Berättelsen utspelar sig 30 år innan Sonjas möte med Espen och de talande djuren i Jotundalen som vi får läsa mer om i den grafiska boken ”Norrsken – Resan till Jotundalen” som jag har recenserat sen tidigare.

”Björnar: en historia från Norrsken” är en grafiska serie som handlar om den snälla björnen Björnars första möte med trollpojken Espen.

“Här möts vi av en underbar fantasivärld där skogen är bebos av talande djur. Det har levt ett lugn liv och endast fruktat trollen, men nu har vikingarna kommit och gjort deras tillvara till ett helvete då de utför en skoningslös rovjakt på alla djur som tidigare levt ett fredlöst liv.
Nu har det gått så långt så att de äldre djuren har kallat alla de talande djuren, både rovdjur och växtätare, till skogsmöte. De äldre hade kommit fram till att Jotundalskogen inte längre är en säker plats och vill nu att alla djuren ska lämna ön där de levt i generationer för att hitta nya revir.
 
Men då avbryter trollpojken Espen mötet och påminner dem om att det är magin i Jotundalen som gett dem talets gåva och om de lämnar skogen kommer de bli dumma bestar igen inom några generationer.
 
Hur ska det nu göra för att överleva, är deras enda räddning att börja samarbeta med trollen?”
 
Här möts vi av en spännande och gripande läsning som även tar upp de gamla norska folksagorna och sägnerna på ett nytt sätt.
 

Här har illustratören Malin Falch samarbetat med serieskapare Regine Tofte Holst och tillsammans har det skapat en magisk undangömd djurvärld där björnarna får mig att tänka på björnarna från den animerade filmen Björnbröder.

I Björnar samarbetar Malin Falch med tecknarkollegan Regine Toften Holst som står för tusch och färgläggning av figurerna medan Malin författat, gjort skisserna och bakgrundsfärgerna. Provläsden grafiska serieboken Björnar genom att klicka på bilden.

Är man redan förälskad i Malin Falchs magisk och mytologiska värld är detta ännu en otroligt välskapt seriebok för både unga och gamla serieläsare.

Boktitel: Björnar: en historia från Norrsken

Författare och illustratör: Malin Falch

Illustratör: Regine Tofte Holst

Kategori: Fantasy, magisk realism, övernaturligt, natur och sagoväsen, pratande djur, grafisk serie

Målgrupp: 9 – 12 år

Provläs

Bokförlag:Egmont Publishing AB

ISBN: 9789176216095

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Din tidning

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar