Sagan om Isfolket – Grafisk novell av Margit Sandemo & Raymond & Mona Husac

Sagan om Isfolket är en magisk bokserie fylld med kärlek, sorg, svek och desperat förälskelse.

Bokserien Sagan om Isfolket är skriven av en av mina favorit författare Margit Sandemo. Jag överdriver nog inte att jag har läst och lyssnat på serien minst tre gånger, här har jag recenserat alla bokserier som ingår i serien Isfolket. Nu har denna älskade serie fått äran att bli skapade till grafiska serieböcker av paret Raymond och Mona Husac.

Det här är en episk släkthistoria över 600 år, med stark förankring i historian med en hel del fantasy.

”Släktsaga som har sin början i 1500-talets mitt och avslutas vid mitten av 1900-talet. Släkten Isfolket stammar från Tengel den onde som enligt legenden sålde sin själ till Djävulen genom en häxbrygd. Det onda arvet har därefter förts vidare i släkten och drabbar ungefär en person i varje generation, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende och ibland även ett ont sinnelag. Vem kommer födas med det onda arvet nästa gång?”

Här har illustratörerna på bästa sätt försökt att återskapa Margit Sandemos ”Sagan om Isfolket”, där vi åter får stifta bekantskap med älskade karaktärer och miljöer fast här får vi se dem nertecknade som grafiska romaner.
 
Böckerna ligger så nära ordinal böckerna som möjligt, ibland är några händelser omkastade och vissa är inte alls med och Ibland har man fått med två böcker i en grafisk bok.
Jag gillar verkligen att förlaget har fått tillåtelse av Margit Sandemo att skapa en grafisk serie på den populära bokserien som publicerades på 80-talet. På det sättet gör det att en ny generation kan hitta till denna trollbindande bokserie.
Självklart kan man säkert inte tillgodose alla fansens önskemål och syn på hur karaktärerna bör se ut, detta gäller även mig, men det är inget som stör mig på, för andra gånger har man lyckats fånga andra karaktärer och miljöer precis så som man själv föreställt sig.
 
Flera av böckerna börjar och avslutar med bakom kulisserna där skaparns berättar mer om hur det skapat berättelsen och varför det gjort vissa saker med berättelsen. I tredje boken började de att lägga till ett släktträd med bilder på karaktärerna något som jag uppskattade och hoppa att de fortsätter med.
 
Själv har jag fått den stora äran att ta del av det första sex delarna av de grafiska utgåvorna och jag ser fram emot att läsa det kommande delarna.

Det här är en trollbindande bokserie som är fylld av magi, mystik och mystiska väsen, där vi får ta del av flera fascinerad karaktärers liv och livsöden tillsamman med historiska händelser.

 
Författare: Margit Sandemo
 
Illustratör: Raymond Husac & Mona Husac
 
Målgrupp: 15 – Ungvuxen
 
Kategori: Grafisk seriebok, fantasy, historisk berättelse, släkthistoria, magi, mystik
 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar