Zonen av Magnus Nordin

Zonen är en skrämmande dagsaktuell trilogi skriven i dagboksformat.

Zonen är en dystopiska berättelse om ett postapokalyptiskt Stockholm.

”Året är 2063 och det är väldigt få människor som överlevt efter krig, diktatur och de pestliknande smittorna från kemisk krigsföring.

 

Stockholm är uppdelad i olika zoner omgärdad av höga murar och taggtråd, litet som ett ointagligt fort, förbjudet att besöka eller lämna.

 

Joel, Zahra och Hugo är alla tre och immuna och kan vara mänsklighetens sista hopp och är kanske de enda som kan stoppa militärens nya supervirus, innan de utplånar de sista som finns kvar av mänskligheten. Men vem kan de lita på och vem är förrädare?”

Zonen är en dystopiska trilogi som består av böckerna: ”Röd zon”, grön zon” och ”vit zon”.

Zonen är en lättläst bladvändare trilogi som med kuslig träffsäkerhet passar in i dessa pandemintider, men tack och lov är de här helt och hållet en spännande fiktion som passar orädda läsare mellan 12 till 15 år.

Till trilogin Zonen finns en tillhörande lärarhandledning.

För alla som läst den populära bokserien ”Varelserna” som även de är skriven av Magnus Nordin är det här nästa passande trilogi man bör läsa. ”Zonen” är uppbyggd på samma sätt med snabblästa och spänningsfyllda kapitel som likt ”Varelserna” serien även har dramatiska svartvita illustrationer av samma illustratör Lars Gabel.

Trilogi: Zonen

Författare: Magnus Nordin

Illustratör: Lars Gabel

Målgrupp: 12 – 15 år, men kan fungera för läsvana 10 års åldern.

Kategori: Spänning. fiction, dystopi, action, postapokalyptiskt, framtiden, lättläst

Bokförlag: Berghs förlag

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar