Snart börjar vi skolan: berättelser, lekar och fakta inför skolstart av Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Gabi Frödén

Det här är en bok för alla barnen som har nerverna utanpå, barnen som har myror i brallorna, barnen som vill visa sig duktiga och barnen som är blyga. Alla kan känna igen sig i boken ”Snart börjar vi skolan”.

Har du fjärilar i magen, känns det som sockerdricka i hela kroppen och har du massa tankar och funderingar inför kommande skolstart, då kan det vara bra att veta att du troligen inte är ensam om den känslan, vare sig du är elev som ska börja förskoleklass eller första klass. Eller så kanske du är ny som mentor och ska ta emot en ny klass eller kanske till och med börjat arbeta på en ny skola.

 

 

Då är den härligt inbjudande och peppande samlingsvolymen ”Snart börjar vi skolan” den perfekta boken att läsa tillsammans med det blivande förskolebarn inför en av livets största händelser: skolstarten!

Det här är den bästa förberedelsen för skolstarten!

Provläs boken Snart börjar vi skolan genom att klicka på bokbilderna.

Den perfekta förberedelsen för skolstarten!

Att börja skolan är både spännande och ibland även lite nervöst. Tänk att få lära sig läsa, räkna, och framförallt att få träffa nya klasskompisar!

I antologin ”Snart börjar vi skolan” möter vi klassiska barnbokskaraktärer som när Pippi Långstrump börjar skolan som försöker lärare sig pluttifikationen och tillsammans med Alfons Åberg får vi lära oss underhållande rastlekar. Vi får även läsa om lite nya barnbokskaraktärer som är med om sista dagen på förskolan och första dagen i förskoleklass. Boken är även fylld med räkneramsor, faktaavsnitt om hur en skola kan se ut, vilka som jobbar där och svar på vanliga funderingar som man kan ha innan man börjar skolan.

Det här är en bok för alla barnen som har nerverna utanpå, barnen som har myror i brallorna, barnen som vill visa sig duktiga och barnen som är blyga. Alla kan känna igen sig i boken ”Snart börjar vi skolan”.

Med denna bok som grund ser nog många förväntansfulla barn fram emot den härliga, pirriga skolstarten!

I blogginlägget “Boktips inför skolstart” tipsar jag om lite olika böcker som passar inför just skolstarten.

Jag har även skapat flera olika material som kan använda under första veckan på skolstarten som ett sätt för sig som lärare att lära känna din nya klass och för klassen att lära känna varandra.

 

 

Allt material finns som sagt både på Svenska och Engelska och passar från Förskoleklass upp till åk 6. 

 

Allt material går även att ladda ner som ett tema inlägg där allt material är samlat.

 

Det finns även vänskapsmaterial som finns att ladda ner som temainlägg, men där de mesta av materialen går att ladda ner för sig. 

Även detta finns att ladda ner på både Svenska och Engelska.

 

Allt material finna att ladda ner på mitt Skolmagi konto, alla produkter kostar.

Boktitel: Snart börjar vi skolan – Berättelser, lekar och fakta inför skolstart

 

Författare: Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Gabi Frödén m.fl.

 

Illustratörer: Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Gabi Frödén

 

Målgrupp: 3 – 6 år

 

Kategorier: börja skolan, bok om skolan, skolstart, antologi

 

Provläs

 

️Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

ISBN: 9789129729856

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar