Tomten Thure hittar hem av Louise Brynielsson

”Tomten Thure hittar hem” är en julberättelse med 24 kapitel som tar läsarna genom skog och över älv i jakten på ett nytt hem, lagom till julafton.

”Tomten Thure hittar hem” är en julberättelse med 24 kapitel som tar läsarna genom skog och över älv i jakten på ett nytt hem, lagom till julafton.

Här får vi läsa om den lilla tomtegubben Thure som är en stadstomte som bor i Göteborg. Thures största dröm är att få bli en riktig gårdstomten på landet.

 

En dag följer han sin dröm och tar sig iväg på ett spännande äventyr fyllt med faror, motgångar, och möten av andra övernaturliga naturväsen i sitt sökande efter en fullfölja sin dröm att få bli en gårdstomte och att äntligen få lite gröt med en smörklick ovanpå.

Adventsboken ”Tomten Thure hittar hem” är skriven med korta kapitel med små enkla färgade illustrationer tillsamman med en luftig och lättläst text.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden

Även om det här är en bok med hederliga gamla julinspirerad tro om olika naturväsen och framförallt om gårdstomter så anser jag att berättelsen går lite väl fort fram ibland och att det är en hel del negativ stämning i handling något som drar ner julkänslan. Det är bra att boken har illustrationer till varje kapitel dock önskar jag att illustratören kunde lagt lite mer tid på bilderna som är väldigt enkla då det ändå är en bok som riktar sig till barn mellan 6 till 9 år.

Visst berättelsen är delvis ganska snabb i handlingen, men så handlar berättelsen om en ivrig liten tomtegubbe som snabbt vill nå sitt stora mål här i livet och visst kan handlingen vara lite negativ men så vet ju alla att små gårdstomtar lätt kan bli väldigt sura och arga om de inte får tack för de jobb de gjort.

 

Tomten Thure hittar hem handlar om att inte ge upp sin dröm även om man möter många hinder på vägen och att det ibland känns omöjligt.

Via Gullis lästips konto på Skolmagi kan ni ta del av 24 söta små tomtar som barn mellan förskolan och upp till åk 6 kan färglägga.

 

En passande aktivitet på fritiden, när eleverna har gjort allt de ska innan jullovet eller som en extra bildaktivitet sista dagarna innan jul.

 

*Bilderna finns att ladda ner på Gullis lästips konto på Skolmagi och kostar en liten slant.

 

Via min butik kan ni även ta del av andra julinspirerande material.

Boktitel: Tomten Thure hittar hem

 

Adventsbok: 2021

 

Författare & illustratör: Louise Brynielsson

 

Målgrupp: 6 till 9 år

 

Kategorier: Adventsbok, naturväsen, vätte, äventyr

 

Provläs boken

 

ISBN:  9789178853199

 

Utgiven av: Vistoförlag

 

Ta del av boken boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Visto

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar