Slutstation av Emil Landgreen

I ”Slutstation” tar sig tre killar ner på en nybyggd och ännu oinvigd tunnelbanestation för att måla graffiti, de måste bli de första som tagga tunnelbanans väggar.

 

Men i tunnelbanans mörker lurar oväntade faror…

 

Långt ner i mörkret finner de en ovanlig port bakom några avspärrningarna, uppe på den enorma porten sitter ett gigantiskt kranium som en stor gargoyle och ut ur kraniets tomma ögonhålor snirklar en orm in och ut genom hålorna. Och i mörkret på andra sidan porten gömmer sig någon. Något som förändrar dem för all framtid…

 

”Slutstationen” är en väldigt grabbig bok som handlar mycket om att våga, att vara cool och att inte vara feg – det vill säga de traditionella beviset på manlighet. Samtidigt som den tar upp känslorna att vara kär i en tjej.

Det här är en modern äventyrsbok som innehåller en mystisk och lite obehaglig handling tillsammans med stämningsfulla illustrationer i spelstil som förstärker den mystiska och övernaturliga thriller handlingen som riktar sig till modiga läsare mellan 9 till 15 år.

 

“Slutstation” är den första boken i skräckserien, “Myter om mörkret”, som är dolda och bortglömda berättelser från världen som du annars trodde att du kände så väl…

Med en skräckkänsla som sakta smyger sig på med eminenta illustrationer av Emil Landgreen som sätter den rätta stämningen har Slutstation ett mycket överraskande och skrämmande slut!

Till boken finns tre stycken soundtrack som finns att ta del av i början av boken, samt en lärarhandledning.

Boktitel: Slutstation

Bokserie: Myter om mörkret

Författare och Illustratör: Emil Landgreen

Målgrupp: 9 – 15 år

Kategori: Äventyr, spänning, thriller, övernaturligt, skrämmande

Utgiven av: Berghs förlag

ISBN: 9789150224405

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar