Små människor, stora drömmar: Anne Frank av Maria Isabel Sánchez Vegara & Sveta Dorosheva

Läs mer om vår tids mest välkända dagboksskrivare, Anne Frank

”Små människor, stora drömmar: Anne Frank” skildrar en ung flickas liv i fångenskap och rädsla, men också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom makalöst vackra och starka illustrationer i svartvit och med detaljer i färg är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundra tusentals andra utsattes för under andra världskriget.

Boken innehåller makalöst vackra och starka illustrationer i svartvit och med detaljer i färg skapade av illustratören Sveta Dorosheva.

Boken om Anne Frank är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare – även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.

Även om alla böckerna i den fristående bokserien ”Små människor, stora drömmar” riktar sig till barn mellan 0 till 9 år så riktar sig boken om Anne Frank till något äldre barn än de tidigare böckerna i serien. På grund av den tunga berättelsen om Anne är målgruppen 6–9.

Boken ”Små människor, stora drömmar: Anne Frank” ingår i den fristående bokserien ”Små människor, stora drömmar” som
är underbara böcker med de kraftfulla budskapet att ingen är för liten för att DRÖMMA, och inga DRÖMMAR för STORA för att drömmas.
Den fristående barnbokserien “Små människor, stora drömmar” är pedagogiska bilderböcker som är skrivna med barnen i perspektiv där flickor och pojkar har möjligheten att upptäcka enastående individer med möjlighet att inspireras av dem.
 
Här kan ni läsa mer om de olika böckerna i bokserien “Små människor, stora drömmar”.

Dessa barnböcker kan inspirera och kan öka medvetenheten om de samhälle som vi lever i idag med vikten av civilkurage och likabehandling av alla människor.

Bookmarkförlag har även tagit fram en lärarhandledning till boken om Anne Frank i barnboksserien ”Små människor, stora drömmar”. Handledningen riktar sig till barn i förskoleklass upp till årskurs 3.
 
Här blandas frågor om texten med praktiska övningar, tillsammans med flera av de otroliga illustrationerna ifrån boken.
 
I handledningen får barnen stort utrymme att själva fundera och reflektera om bokens innehåll.
På så vis stärks deras självförtroende inför att både på egen hand och i samarbete med andra komma fram till olika förklaringar, slutsatser och lösningar på problem.

Jag har sen tidigare läst och recenserat den lättlästa boken baserat på “Anne Franks dagbok”, “Anne Franks faktabok” och den grafiska serieboken “Anne Franks dagbok”.

Här har jag skapat en tidslinje från Anne Franks födelse tills hennes död. Ni får får här ta del av hennes viktigaste händelser och människor i hennes närhet, och ni får även ta del andra viktiga historiska händelser under andra världskriget. 

Jag vill även tipsa er som undervisar barn från ca åk 4 eller har egna barn från den åldern och uppåt att titta på den animerade filmen om Anne Franks dagbok – ANNE FRANK’S DIARY – An animated feature film. 

 

Det går att se hela filmen på Youtube som är på engelska, dock finns det tyvärr ingen undertext. Filmen är ca 1, 30 min lång. 

Jag har även skapat en tidslinje baserat på andra världskriget. Tidslinjen innehåller olika tidshändelser som utspelar sig under 1939 till 1945.

Tidslinjen innehåller även historisk fakta som hände under större delen av andra världskriget, samt historisk händelser som skedde under andra världskriget och fakta om Anne Frank och hennes familjs öde. Tidslinjen innehåller sju stycken bilder där den sista bilden handlar om efterkrigstiden.

Jag har även skapat ett större temainlägg med tips på böcker som utspelar sig under första- och andra världskriget samt om förintelsen och liknade. Samt passande lektionsmaterial, bokaffischer och olika radiodramatiseringar.

Boktitel: Små människor, stora drömmar: Anne Frank

Bokserie: Små människor, stora drömmar

Målgrupp: 6 till 9 år

Kategorier: Krigshistoria, historia, fakta, sann berättelse, berättelse om historiska människor

Lärarhandledning

Utgiven av: Bookmark förlag

ISBN: 9789189087897

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar