Tolv och den Frusna skogen av Aisling Fowler & Sophie Medvedev

Tolv och den Frusna skogen är en gripande bok som pulserar av action och dramatik.

”Tolv och den Frusna skogen” är första delen i en svindlande och uppslukande start i den nya bokserien ”Eldfödd” som griper tag om sina läsare från första till sista sidan.

Animation av HarperCollins Nordic.

”Här möts läsarna av en förhistorisk värld i de snöiga norra skogarna som är fyllda av monster.

 

Tolv har svurit en ed och gett upp sitt namn och identitet för att träna i konsten att bekämpa dessa monster och bevara freden i riket Ember. Men i själva verket är sanningen mycket mer dödlig: hon tränar för att hämnas på dem som tog hennes familj ifrån henne.

 

Men en natt när borgen där hon bor för första gången blir anfallen och en flicka blir bortrövad kan Tolv inte låta bli att ingripa.

 

Hon lämnar borgen i smyg och ger sig av på en livsfarlig och oväntad resa. I hennes sällskap har hon hennes trogna följeslagare ekorren Kotte och Hund, som är Stenväktare av borgen.

 

Det blir ett livsfarligt och episkt äventyr där hennes dolda förflutna oundvikligen blir sammanflätat med hennes öde och själva ödet flätas samman med riket Embers framtid.”

Tolv och den Frusna skogen är en spänningsfylld berättelse med övernaturliga mysterium, andlös action och med en kuslig, magisk stämning, samtidigt som den är hjärtskärande sorglig.

Här kastas läsarna rakt in i ett fascinerande landskap som formas av snö, is och faror.

 

Där läsarna möts av en bitsk och karismatisk hjältinna tillsammans med ett härligt persongalleri och otroligt fantasifulla magiska varelser.

Tolv illustrerad av Sophie Medvedev

Tolv och den Frusna skogen är den bästa sortens bladvändare och fantasyberättelse för ungdomar som ser fram emot att läsa en magisk ny bokserie för alla läsare som uppskattar ”Vargbröder” och ”Guldkompassen”.

Nu ser jag verkligen fram emot att följa Tolvs och hennes vänners äventyr i bokserien ”Eldfödd” som troligen kommer att heta ”Eldblod-Resan till Frostpalatset”.

Boktitel: Eldfödd – Tolv och den Frusna skogen

 

Bokserie: Eldfödd

 

Författaren: Aisling Fowler

 

Illustratör: Sophie Medvedeva

 

Målgrupp: 9-12 år, men jag anser att den går även att läsas av högre åldrar.

 

Kategori: Fantasy, övernaturligt, spännande, mystik, magi, sorg, varelser och naturväsen

 

ISBN: 9789150967432

 

Utgiven av: HarperCollins Nordic

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Bookbeat, Storytel och Nextory.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar