Den glömda kartan av Annika Billberg

”Den glömda kartan” är den andra, fristående delen i bokserien om Mysterierna i Sörbodane som började med ”Dagboken i ödehuset”.

Här får vi följa med på en spännande jakt på svar på gåtor från det förflutna.

”När Emma och Carl-Fredrik träffas igen känns allt nästan precis som förra sommarlovet. De har till och med snubblat över ett nytt mysterium. Då de har hittat en gammal karta som ritades för över hundra år sedan av en pojke som hette Albin. Men varför ritade han den och framförallt varför låg kartan gömd? 

 

Kartan leder Emma och Carl-Fredrik till platsen där torpet Benhagen stod, torpet där Albin bodde med sina föräldrar och sin lillasyster Viola för hundra år sedan. 

 

Men just på denna platsen håller några okända män på att gräva och bygga något mystiskt.

Vad är det som är i görningen? Har kartan en koppling till de mystiska sakerna som händer i Sörbodane den här sommaren?”

Den glömda kartan är en spänningsfyllt sommardeckare där nutid och dåtid möts.

Det här är ett mystiska sommaräventyr som även skildrar familj relationer med skilsmässor föräldrar, ett ämne som många av dagens barn kan relatera till.

Det här är en välskriven bladvändare där författaren Annika Billberg har lyckats med miljöbeskrivningen av ett somrigt, lantligt Dalsland. Även om historien innehåller två berättelser parallellt; en i nutid med Emma och Carl-Fredrik och dåtid med Albin, så blir inte handlingen otydlig eller svårbegriplig. Här är även språket skickligt anpassat efter tiderna och efter läsåldern. 

”Den glömda kartan” är en fantasieggande sommardeckare med en medryckande handling och ett mystisk äventyr som kan läsas av äventyrslystna läsare mellan 9 till 15 år. 

Den tredje delen heter “Speldosans hemlighet”.

Boktitel: Den glömda kartan  del 2

 

Bokserie: Mysterierna i Sörbodane

 

Provläs

 

Författare: Annika Billberg

 

Omslag: Lena Larsson

 

Kategori: Mysterium, deckare, spänning, äventyr, mordgåta, vänner, förr i tiden

 

Bokförlag: Hoi förlag

 

ISBN:9789175575353

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeat, Nextory, Storytel

 

Här kan du ta del av boken: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Hoi förlag, Författarens hemsida

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar