Speldosans hemlighet av Annika Billberg

Följ med i jakten på speldosans hemlighet... I speldosans hemligheter får vi läsa om hur gåtor från det förflutna vävs samman med nutida mysterier!

Följ med i jakten på speldosans hemlighet...

”Speldosans hemlighet”, är den tredje fristående delen i bokserien  ”Mysterierna i Sörbodane” som är en deckarserie fylld med en rad mystiska och farliga upptäckter. I varje bok kopplas ett olöst mysterium samman det förflutna med nutiden genom att vännerna Emma och Carl-Fredrik råkar på ett gammalt och mystiskt föremål. Något som gör att varje sommarlov blir fyllda med spännande gåtor fyllda med olösta mysterium om saker som hänt i Sörbodane i tidigare generationer. 

Gåtor från det förflutna vävs samman med nutida mysterier!

Bokanimationen är skapad av Gullis lästips med godkännande av författaren Annika Billberg.

I Speldosans hemlighet vinner Emma en vacker speldosa på en aktion. En speldosa som visar sig bära på en hemlighet. Det dröjde inte länge förrän Emma och Carl-Fredrik blir indragna i ett nytt mystiskt mysterium. Vad är det egentligen för hemlighet som speldosan bär på? Och varför vill deras gamla fiende Pernilla Skarp åt den gamla speldosan? Vem är den mystiska mannen som jagar dom på sin motorcykel och vem är det som smyger utanför deras hus om kvällen. Samtidigt som Emma och Carl-Fredrik försöker ta reda på mera om den mystiska hemligheten som speldosan ruvar på försöker de reda ut de spirande känslor som de plötsligt upptäcker att de har för varandra. Tänk om allt blir fel och deras vänskap förstörs?

Återigen har författaren Annika Billberg på ett skickligt sätt lyckats berätta två historier parallellt med en medryckande, spännande och välskriven handling som utspelar sig i välskildrande lantliga miljöer, tillsammans med en historia som utspelar sig på 30-talet med dess familjehemligheter och sorgliga historiska bakgrund, till det nutida mysteriet.

Förutom det mystiska sommaräventyret tar boken Speldosans hemlighet även upp, familjerelationer, skilsmässa, nya föräldrar, drömmar, ekonomiska svårigheter, vänskap och kärlek, ämnen som dagens barn och unga kan relatera till.

Mysterierna i Sörbodane, är en serie där gåtor från det förflutna vävs samman med nutidens mysterier i den lantliga lilla byn.

Läs även de två tidigare böckerna i bokserien Mysterierna i Sörbodane, med böckerna Dagboken i ödehuset och Den glömda kartan.

Boktitel: Speldosans hemlighet, del 3

 

Bokserie: Mysterierna i Sörbodane

 

Provläs

 

Författare: Annika Billberg

 

Omslag: Lena Larsson

 

Kategori: Mysterium, deckare, spänning, äventyr, familjehemlighet, vänner, kärlek,  förr i tiden

 

Bokförlag: Hoi förlag

 

ISBN: 9789189549029

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeatNextory, Storytel

 

Här kan du ta del av boken: AdlibrisBokus, Bokfynd, Hoi förlagFörfattarens hemsida

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar