Sagan om Sjönöff & Mustang av Erik Magntorn & Therese Vildefall

Sagan om Sjönöff & Mustang är en fantasifull undervattenssaga som tar med läsaren på ett äventyr bland rullande vågor, saltstänkta stränder och dansande sjöhästar.

Följ med ner i det havsblåa djupet bland koraller, färgglada fiskar och vackra sjöhästar i den färgstarka Sagan om Sjönöff och Mustang!

Sagan om Sjönöff & Mustang är en fantasifull undervattenssaga som tar med läsaren på ett äventyr bland rullande vågor, saltstänkta stränder och dansande sjöhästar.

Här får vi dyka ner i havet till Lilla Palmviken där en annorlunda liten sjöhäst bor, en liten sjöhäst som några hånfullt kallar för Sjönöff.

 

En dag spolas Sjönöff och hans värsta plågoande Mustang upp på land när en stor våg drar fram över revet.

 

Oj, oj, oj, hur ska det gå …

 

kanske kan Sjönuffs udda utseende bli deras räddning?

”Sagan om Sjönöff och Mustang” är en fantasifull undervattenssaga som tar med de yngre läsarna mellan 3 till 6 år på ett fartfyllt undervattensäventyr bland rullande vågor, saltstänkta stränder och modiga sjöhästar.

Sagan om Sjönöff och Mustang är skriven av Erik Magntorn och illustrerad av Therese Videfall.

Det här är en bilderbok som kommer att locka många läsare med sin härligt färgstarka och gulliga framsida och otroligt välskapta och färgrika illustrationer av illustratören Therese Vildefall.

Även om det är en gulligt äventyrsberättelse till utseendet så så har författaren Erik Magntorn

skrivit en saga om viktiga ämnen som: vänskap, grupptryck, mobbning, nedsättande öknamn, utfrysning, lögner, men även att hitta sig själv och vara stolt över hur man ser ut samtidigt som läsaren får vara med om ett underhållande och blött havsäventyr.

Sagan om Sjönöff och Mustang kan användas i pedagogiskt syfte för att öppna upp till diskussion hos de yngre barnen om vänskap, grupptryck, utfrysning och framförallt om nedsättande öknamn.

Sagan om Sjönöff och Mustang är den första fristående delen i bilderbok serien Sjönuff och den andra fristående boken heter Sagan om Sjönöff och Mantauran.

Här kan du ta del av två färgläggningsbilder. 

Boktitel: Sagan om Sjönöff och Mustang Del 1

 

Bokserie: Sjönöff

 

Författare: Erik Magntorn

 

Illustratör: Therese Vildefall.

 

Målgrupp: 3-6 år

 

Kategorier: Äventyr, spänning, till havs, vänskap, mobbing, grupptryck

 

Provläs

 

ISBN: 9789179758929

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar