Mysteriet i Frostköping av Eva Hildén

Mysteriet i Frostköping är ett spännande julmysterium som utspelar sig i en julig deckarbok med 24 kapitel som passar som adventsbok om man lyckas hålla sig till att läsa ett kapitel fram till julafton.  Här blandas spänning och mystiska julmysterium. Mysteriet i Frostköping är en isande spännande juldeckare!

Mysteriet i Frostköping är ett spännande julmysterium som utspelar sig i en julig deckarbok med 24 kapitel som passar som adventsbok om man lyckas hålla sig till att läsa ett kapitel fram till julafton. 

Här blandas spänning och mystiska julmysterium.

~ Syskonen Rut och Rakel är tokiga i julen, men deras morfar älskar det ännu mer. 

 

Morfar bor i den mysiga lilla staden Frostköping i ett stort hus som doftar hembakade lussekatter,  pepparkakor och julkorv och med huset fyllt med massa tindrande julpynt. 

 

När äntligen jullovet börjar, får Rut möjligheten att ta tåget helt själv till morfar i Frostköping, för att verkligen hinna med allt julmys!

 

Men väl framme så så blir inget som hon tänkt sig. 

 

Morfar är försvunnen och en okänd kvinna öppnar hemma hos morfar och säger att han har rest bort. 

 

Rut känner snabbt att något är fel, och den okända kvinnan beter sig väldigt mystiskt. Så när Rakel kommer så börjar de genast nysta i mysteriet. 

Julen och morfar måste räddas!

Mysteriet i Frostköping är en adventsbok som lockar med sitt julig och frostiga omslag tillsammans med ett innehåll som är fyllt med spännande mysterium, hemliga lönngångar, mystiska ledtrådar, men även fylld med härlig massa julstämning som risgrynsgröt till frukost, massa lussebullar och pepparkakor och en massa snö. 

Det är även en julbok som tar upp systerskap, vänskap, familjen och en hel del mod. 

Mysteriet i Frostköping är en isande spännande juldeckare!

Mysteriet i Frostköping räknas som en adventsbok med 24 kapitel, men den går lika bra att läsa som en vanlig bok runt juletider. 

Här har författaren Eva Hildén skrivit en bok med ett målande språk fylld med massa härliga jul beskrivningar, ändå saknar jag några slags illustrationer då boken ändå ska räknas som en adventsbok. Boken kan även upplevas lite väl förutsägbar då den räknas som en bok för barn mellan 9 till 12 år. 

Författaren Eva Hildén som har skrivit adventsboken Mysteriet i Frostköping släppte under 2022 adventsboken Legenden om julen, som du kan läsa mer om här och till 2023 släppte hon adventsboken “Jakten på norrskenet” som du kan läs mer om här.

Boktitel: Mysteriet i Frostköping 

Adventsbok: 2021

 

Författare: Eva Hildén

 

Omslag: Maria Sundberg

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: julmysterium, juldeckare, spänning, äventyr, deckarbok 

 

Utgiven av: B. Wahlströms

 

Ta dela av boken som ljudbok via Storytel.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar