Jakten på norrskenet av Eva Hildén

Jakten på norrskenet är ett isande spännande julmysterium fyllt med julskimrande ögonblick! Det här är en välskriven och fängslande adventsbok fylld med bitande kyla, mängder med snö och mystik! Upplev kylan, julstämningen och spänningen genom 24 rafflande kapitel! Adventsboken "Jakten på norrskenet" är den ultimata juldeckaren som kommer att få dig i rätt stämning inför julafton.

Jakten på norrskenet är ett isande spännande julmysterium fyllt med julskimrande ögonblick!

“Jakten på norrskenet” är en spännande juldeckare som är perfekt för barn och ungdomar mellan 9 och 12 år. Genom 24 rafflande kapitel tar den dig med på ett fängslande äventyr som kommer att sätta dig i den rätta julstämningen ända fram till julafton.

Det här är en välskriven och fängslande adventsbok fylld med bitande kyla, mängder med snö och mystik!

Här infinner sig julkänslan med pepparkakshusbak, granhuggning, snöbollskrig och julklappar på vift. Tillsammans med isande kyla, knarrade snö, fartfyllda snöskoteräventyr och magiska norrsken.

– Årets jul blir annorlunda för Stina. Hennes föräldrar har precis separerat och nu ska hon och mamma fira jul hos släkten i Abisko. Det är en spännande tanke att återförenas med sina kusiner efter flera års frånvaro, men samtidigt funderar Stina över hur det kommer att vara att bo hos dem utan pappa.

 

I Abisko blir det snabbt fullt upp med aktiviteter och händelser som tar Stinas tankar bort från sin pappa. Utflykter på skoter i det vackra fjällandskapet, en pepparkakshustävling och framför allt den stora utställningen på fjällstationen där de värdefulla norrskenskristallerna ska visas upp.

 

Men plötsligt börjar mystiska saker att inträffa. Stinas väska försvinner, med alla julklappar och mitt i natten får hon ett gåtfullt telefonsamtal. Kort därefter dyker en hotfull lapp upp. Det blir tydligt för Stina och hennes kusiner att något skumt är på gång. Kan det vara så att någon är ute efter att stjäla den mest värdefulla norrskenskristallen?’

“Jakten på norrskenet” är en berättelse som tar oss med på en spännande resa genom julens magi och mystik. Eva Hildén lyckas fånga läsarens intresse genom att skapa en känsla av förväntan och spänning. Genom att kombinera julkänslan med mysterier och äventyr är det en bok som både underhåller och engagerar. Den förmedlar vikten av familj, vänskap och att tro på det goda i människor.

Upplev kylan, julstämningen och spänningen genom 24 rafflande kapitel. Adventsboken Jakten på norrskenet är den ultimata juldeckaren som kommer att få dig i rätt stämning inför julafton.

Det som gör denna bok unik är att den är uppdelad i 24 kapitel, vilket gör den till en perfekt följeslagare under adventstiden. Varje kapitel tar oss med på en ny del av jakten och ger oss en ledtråd som hjälper oss att lösa gåtan tillsammans med karaktärerna.

 

Eva Hildén har lyckas skapa en engagerande berättelse som fängslar läsaren från början till slut. Språket är lättläst och boken passar både att läsas individuellt för äldre läsare året om, som att högläsas som en kalenderbok. Boken är skriven med lagom långa kapitel som avslutades med spännande chliffhängers.

Det jag uppskattar med boken är dess beskrivning av Abisko vinterlandskap, och den magi som finns i norrskenet. Författaren lyckas på ett fantastiskt sätt fånga den kalla vinterkänslan och den mystik som omger norrskenet, vilket gör att man som läsare verkligen kan föreställa sig att man är med i berättelsen och att man själv önskar att man någon gång i sitt liv får möjligheten att se Abisko mäktiga fjäll, uppleva norrsken, polarnatt, all snö och kyla.

Eva Hildén är en författare som tidigare har skrivit två andra adventsböcker som är riktade till samma åldersgrupp. Dessa böcker heter “Mysteriet i Frostköping” och “Legenden om julen” båda böckerna tar med läsaren på spännande äventyr och utforskar olika mysterier och legender som är kopplade till julen.

Boktitel: Jakten på norrskenet: en juldeckare i 24 kapitel

Adventsbok: 2023

Författare: Eva Hildén

Målgrupp: 9-12 år, kan även fungera för äldre ungdomar

Kategori: Juldeckare, mysterium, äventyr, spänning, adventsbok

Provläs

ISBN: 9789132216916

Utgiven av: B. Wahlströms

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus eller Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar