LOVE – Hjärtats hemligheter av BeKa & Maya

LOVE är en grafisk serie om vänskap, identitet, skvaller och magpirr. I den sprudlande, bubblande, dunkande och spännande boken LOVE ~ Hjärtats hemligheter får läsarna nysta i kärlekens mysterier. Hjärtats mysterier är första delen i den underbart tecknad serien LOVE som med sin vardagsnära berättelse får liv genom sina färgrika bilder i pastell i manga-inspirerade bilder. En sockersöt serietidningsgodbit som är fylld med djupa känslor! En sockersöt serietidningsgodbit som är fylld med djupa känslor!

*I detta inlägg finns det reklam för egen verksamhet.

LOVE är en grafisk serie om vänskap, identitet, skvaller och magpirr.

Vad är grejen med kärlek?

I den sprudlande, bubblande, dunkande och spännande boken LOVE ~ Hjärtats hemligheter får läsarna nysta i kärlekens mysterier.

LOVE är en grafisk serie om vänskap, identitet, skvaller och magpirr. En sockersöt serietidningsgodbit som är fylld med djupa känslor!
Vännerna Lina och Abeba i den grafiska bokserien LOVE

De oskiljaktiga vännerna Lina och Abeba funderar mycket över vad det egentligen är som är så speciellt med kärlek. Varför är vissa vänner oskiljaktiga och hur kan man vilja stå och hångla bakom gympasalen varje rast? De bestämmer sig för att försöka ta reda på vad det egentligen är som gör kärlek så lockande. Och så krångligt. 

 

Snart upptäcker Lina och Abeba att saker inte alltid är så som de ser ut att vara. Inte för andra och inte för dem själva heller. Men en sak är säker: kärlek påverkar alla på något sätt!

En sockersöt serietidningsgodbit som är fylld med djupa känslor!

Författaren och illustratören sätter känslorna både i text och bild och påminner oss om vilka vi var 11 år gamla, med oron, glädjeämnena och även sorgerna… här kastas ljus över de dagliga tillvaron för tonåringar, och allt som händer inuti deras huvuden och illustratören har skapat detaljrika och färgrika bilder i pastell som gör att boken ber om att få slukas!

Hjärtats mysterier är första delen i  den underbart tecknad serien LOVE som med sin vardagsnära berättelse som får liv genom sina färgrika, manga-inspirerade bilder.

LOVE är en grafisk serie om vänskap, identitet, skvaller och magpirr. En sockersöt serietidningsgodbit som är fylld med djupa känslor!
Provläs LOVE-Hjärtats hemligheter genom att klicka på bokbilden.

Känns en hel bok jobbig att börja läsa?

 

Forskning visar att serier lockar till läslust. Seriens bildstöd och filmiska berättande gör många läsare mer motiverade. Därför borde serie-romanerna ha en självklar plats i klassrummet!

 

Serieformatet gör berättelsen tillgänglig för alla, eftersom det erbjuder fler ingångar och passar elevernas olika behov på olika sätt. Böcker i serie är perfekt för barn och ungdomar som kämpar med läsningen. De kommer snabbt in i nästa bok med samma karaktärer, miljö och språk. Detta i sin tur skapar ett bra flyt i läsningen.

 

Via mitt blogginlägg “Öka läslusten med serier”, kan du läsa mer om vikten av läsning av grafiska serier och hur man kan använda sig av serier i undervisningen, samt tips på andra serie.romaner och hybridböcker.

Till boken LOVE – Hjärtats hemligheter finns tillhörande läsnyckel – lärarhanldedning.

Här kan du ta del av andra boktips med tema kärlek.

Bokaktiviteten ”Blinddeejt med en bok” är ett kortare läsprojekt som ska locka till läsning för nöjes skull. Detta är en passande läsaktivitet att använda under vänliga veckan, samma vecka som alla hjärtans dag, den 14 februari, en dag som materialet givetvis passar extra bra till.

”Blinddejt med en bok” är en engagerande lektion som borde uppmuntra dina elever i ämnet läsning, där de förhoppningsvis hittar nya böcker, genrer och författare. 

Materialet går att ladda ner via min butik på Skolmagi.

Boktitel: LOVE – Hjärtats hemligheter del 1

 

Bokserie: LOVE

 

Författare: BeKa

 

Illustratör: Maya

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategori: Romantik, relationer, känslor, tonåren

 

ISBN: 9789180088893

 

Utgiven av: Hegas förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar